Zoute popcorn met rozemarijn of karamel en chocolade

Zoute popcorn met rozemarijn of karamel en chocolade


Ben je uitgekeken op de standaard zoete en zoute popcorn die ze in de bioscopen en supermarkten verkopen? Maak dan eens deze twee varianten. De zoute popcorn met chocolade en karamel is een M-recept, maar de variant met rozemarijn is een S-recept en kun je zonder schuldgevoel zo naar binnen werken!


Ingrediënten


Voor de rozemarijn
1 el pofmaïs (gedroogde maïskorrels)
1 tl water
zout
15 naaldjes verse rozemarijn, fijngehakt of 1 tl gedroogd

Voor de karamel en chocolade
1 el pofmaïs (gedroogde maïskorrels)
10 g Tony’s Chocolonely melk karamel
zeezout of ½ mini-Mars
zout


Bereidingswijze


Voor de rozemarijn
Verhit een antiaanbakpan op hoog vuur. Doe de korrels in de pan als de pan zeer heet is en doe het deksel op de pan. Schud de pan voortdurend om te voorkomen dat de korrels aanbranden, door met één hand de steel van de pan en met de andere hand het deksel vast te houden. Zet afwisselend de pan op het vuur of houd deze er vlak boven. Ga zo door en houd het deksel een beetje scheef zodat de stoom kan ontsnappen zodra de korrels beginnen te poppen.

Doe het water, zout en de rozemarijn in een kom. Doe de popcorn erbij en druk goed door het mengsel heen, zodat de popcorn aan alle kanten bedekt is. Het water zorgt ervoor dat het zout en de rozemarijn aan de popcorn blijven plakken. Serveer meteen.

Voor de karamel en chocolade
Bereid de popcorn zoals beschreven in het recept voor popcorn met rozemarijn (zie hierboven). Doe de popcorn in een kom. Smelt de chocolade au bain-marie: in een kommetje boven een pan met kokend water. Zorg dat het water het kommetje niet raakt. Giet de chocolade in een straaltje over de popcorn en meng goed zodat de popcorn aan alle kanten bedekt is met chocolade. Strooi een heel klein beetje zout over de popcorn en serveer meteen.