Over het boek


In Brits bakboek, een ode aan de uitgebreide en florerende Britse bakcultuur, geeft Regula Ysewijn haar 100 favoriete Britse recepten voor zoet en hartig gebak. Van de fuitbreads en hartige imposante pies waar de Britten beroemd om zijn tot onbekendere koekjes en taartjes voor bij de iconische Afternoon Tea. Taart, cake, koeken, scones, buns, pies, brood en ander zoet en hartig gebak is verstrengeld met de identiteit van de Britten en dat is ook te zien in de recepten in dit boek. Ieder recept vertelt, onder begeleiding van een kort informatief tekstje, een verhaal over het landschap, de tradities en de legendes van Groot-Brittannië. Veel van de recepten in dit boek zijn gebaseerd op recepten die Regula tegenkwam tijdens haar historische onderzoek, maar de recentere klassiekers zijn de gebakjes zoals zij ze zelf al jaren bakt, geïnspireerd door de herinneringen aan de baksels die zij altijd at in Groot-Brittannië.



Recepten uit het boek


Chelsea buns

Chelsea buns

De Chelsea bun is gemaakt van een rijk gistdeeg en moet een vierkante vorm hebben met een cirkelvormige spiraal bezaaid met krenten. Het plezier om ze uit te rollen terwijl je ze eet, is verslavend. Ze moeten kleverig zijn en dat krijg je voor elkaar door het hete broodje met een suikersiroop te borstelen. De vorm van de buns moet ook eerder vierkant zijn dus de afmeting van de bakplaat is dit keer wel van belang zodat de buns mekaar raken en elkaar tot een vierkante vorm duwen.