Over het boek


De bijbel van de Franse keuken is hét naslagwerk voor wie alle geheimen van de Franse keuken wil leren kennen

Met meer dan 180 recepten, handige tips en aanwijzingen laat de Franse chef-kok Alain Caron de oneindige mogelijkheden van de Franse keuken zien. Aan de hand van heldere instructies, stap-voor-stapfotografie en een lijst met Franse culinaire begrippen en technieken, leer je alles over het maken van de lekkerste Franse gerechten. Maak een reis door Frankrijk met recepten uit elke regio: serveer bijvoorbeeld een klassieke uiensoep uit Centraal-Frankrijk, maak de lekkerste varkenskoteletten op Parijse wijze, of reis af naar Zuid-Frankrijk voor coquilles Saint-Jacques uit de oven. Kortom, De bijbel van de Franse keuken is voor zowel de beginnende als de ervaren thuiskok een verrassend en leerzaam naslagwerk.



MEER DAN 180 RECEPTEN UIT DE FRANSE KEUKEN
HELDERE HOW-TO'S EN TECHNIEKEN
INCLUSIEF LIJST MET FRANSE CULINAIRE BEGRIPPEN
ZOWEL KLASSIEKE ALS MODERNE RECEPTEN
MET RECEPTEN UIT ELKE REGIO VAN FRANKRIJK



Recepten uit het boek


Far Breton

Far Breton

Bij een far Breton worden gedroogde pruimen gebruikt. In Franse boerenkeukens staat vaak een pot pruimen op eau de vie. Ook deze worden wel gebruikt voor de far Breton.



Tian de légumes

Tian de légumes

Een lekker winters bijgerecht uit Zuid-Oost Frankrijk boordevol groente. 



De meningen


Ik zat dus met een dilemma temidden van de hausse aan kerstdrukte, want wat raad je aan voor de feestdagen? Welnu, ik ga dit jaar voor een Franse kerst.

Dat doe ik met een goede reden, want kok en televisiepersoonlijkheid Alain Caron is, met behulp van mede-auteur Jonah Freud, in zijn culinaire achtergrond gedoken en heeft voor zijn De Bijbel van de Franse Keuken ruim 180 recepten verzameld om niet alleen deze kerst door te komen, maar ook de rest van het jaar.

Het boek bevat een handige woordenlijst met Franse termen, tips voor kooktechnieken, suggesties voor kookgerei, heldere uitleg met foto’s voor de basishandelingen, zoals een kreeft verdelen en een korstdeeg maken, en flink wat basisrecepten. Dit alles gevolgd door recepten uit Frankrijk dat voor het gemak in vijf verschillende regio’s is opgedeeld.

NRC

Recepten om van te watertanden, prachtige foto’s en een uitstekende uitgave, dat biedt de Bijbel van de Franse keuken, van Alain Caron

de Volkskrant

Met dit boek kan iedereen de klassieke toppers uit alle regio’s van Frankrijk maken. Van aardappelpuree en pot au feu tot tarte tatin en chocolademousse. Culidominee Caron legt alles nauwgezet en helder uit, vaak met behulp van foto’s. En met het handige register en de doetips aan het begin ben je snel en route en kun je niet verdwalen in het heerlijke land
van de vele regionale keukens, dat Carons ‘douce France’ is

Dagblad De Limburger

Zo’n boektitel schept verwachtingen en dit boek maakt ze – mede dankzij een glasheldere opzet en vormgeving – allemaal waar. Dit zou best wel eens een nieuwe klassieker kunnen worden.

NRC

'Vol Franse keukengeheimen.'

foodies