Over het boek


Met meer dan 170 koekjesrecepten zit je met Koekjesbijbel gebakken: van oud-Hollandse klassiekers als Jan Hagel en bokkenpootjes tot internationaal bekende koekjes als amaretti en shortbread. Maar er zijn ook genoeg minder bekende koekjes om te ontdekken, zoals dennenkoeken en craquants met karamel en hazelnoten. Leer de basistechnieken met behulp van duidelijke stap-voor-stapfoto's en maak handig gebruik van de ruime selectie aan basisrecepten. Daarnaast vind je praktische tips bij de recepten, zodat je zelf de lekkerste en mooiste koekjes kunt bakken!



Recepten uit het boek


Frambozenmeringues

Frambozenmeringues

Een klein beetje zelfgemaakte frambozencoulis geeft deze meringues een onwijs lekkere smaak en een verleidelijk uiterlijk! De koekjes zijn ook perfect voor een dessert als eton mess of om een taart mee te decoreren.



DAMBORDKOEKJES

DAMBORDKOEKJES

Het witte vanilledeeg en het bruine cacaodeeg vormen samen deze schattige dambordjes. (Tip: In plaats van het dambordmotief kun je ook spiraalkoekjes maken. Rol daarvoor beide soorten deeg uit tot een lap van 4 millimeter dik. Plak deze op elkaar met eiwit, rol het deeg op en snijd de rol na het rusten in plakjes van 0,5 centimeter.