Iets eenvoudigs super tasty maken

Iets eenvoudigs super tasty maken

Omdat ik sinds een paar jaar vaker thuis kook, ben ik steeds meer laagdrempelige receptuur gaan ontwikkelen. Thuis kook ik namelijk op een totaal andere manier dan in mijn restaurants, want mijn vrouw en kinderen zitten echt niet te wachten op zes bereidingen  van oesters. Simpelheid is het toverwoord; iets eenvoudigs super tasty maken, dat is en blijft niet alleen de grootste uitdaging, maar is uiteindelijk ook het mooiste wat je in de keuken kunt doen.

PASTA RULES

PASTA RULES

Pasta maakt een hoop los in mensen. Dat zie je heel goed terug in een paar  wereldberoemde filmscènes, die zich afspelen rond pasta.  In de film Goodfellas van Martin Scorsese wordt de knoflook voor de tomatensaus met onvoorstelbare precisie en liefde met een scheermes flinterdun gesneden. In The Godfather, het beroemdste maffia-epos, leert Andy Garcia Sofia Coppola hoe je gnocchi maakt op de meest sexy manier die er bestaat. Het tedere rollen van de zachte, mollige stukjes deeg tussen hun ineengestrengelde, bebloemde vingers…

Wie wordt er niet gelukkig van de geur van versgebakken brood?

Wie wordt er niet gelukkig van de geur van versgebakken brood?

Wie wordt er niet gelukkig van de geur van versgebakken brood? Van een warme quiche na een dag hard werken? Of van een perfecte zelfgemaakte kroket? Bakken maakt je blij! Het werkt ontspannend en het is te gek als je ziet hoe anderen van je bakkunsten genieten.

Meten is weten

Meten is weten

Een van de belangrijkste onderdelen van het maken van cocktails is het correct afmeten van ingrediënten. Sommige mensen denken dat de beste bartenders op gevoel cocktails kunnen maken, net als topchefs op gevoel kunnen koken...

Zelf peulvruchten kweken

Zelf peulvruchten kweken

Je zult het als je in de winkel of op de markt bij de groentekraam staat misschien niet denken, maar er bestaan heel veel verschillende soorten en variëteiten verse peulvruchten.

De geschiedenis van vlees rijpen

De geschiedenis van vlees rijpen

Het rijpen van vlees is al eeuwenoud. Voor de komst van de verpakkingsmachines deden slagers niet anders. Vergeet de romantische verhalen over treinwagons vol met vlees die weken onderweg waren naar hun bestemming en waardoor het vlees vanzelf rijpte.

Wijn van Nederlandse Bodem

Wijn van Nederlandse Bodem

De wijnbouw in Nederland gaat al terug tot de 8e eeuw. Halverwege de 16e eeuw veranderde het klimaat in Nederland en trad de zogenaamde Kleine IJstijd in. Hierdoor, en door vernielingen tijdens de Tachtigjarige Oorlog, werd de wijnbouw in Nederland gedecimeerd.

 

De aardappel is mijn vriend

De aardappel is mijn vriend

Koop je aardappels bij een groenteman, houd dan rekening met het seizoen. Je kunt bijvoorbeeld niet het hele jaar van dezelfde aardappels frietjes maken.

BIOLOGISCH

BIOLOGISCH

Ongeveer tweehonderd jaar geleden – en ook ver daarvoor – hadden we toegang tot het meest zuivere, lokale en verse eten. Nu is het de omgekeerde wereld en moeten we zelfs moeite doen en veel meer geld betalen voor gezond, normaal voedsel.

Drank maken de wet

Drank maken de wet

Wees gerust, wijn en bier mag je gewoon zonder vergunning thuis maken. Ook voor het in elkaar knutselen van likeuren van gekochte wodka of brandewijn hoef je de douane niet op de stoep te verwachten. Zelf distilleren mag ook, mits je daar een vergunning voor hebt. Die kun je aanvragen bij de douane. Je moet er in elk geval voor zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.