Het hele jaar ijs

Het hele jaar ijs

De zomer is niet echt geworden wat we er van verwacht hadden dit jaar. De hele maand juli met jas aan naar je werk maakt het lastig een zomers gevoel te krijgen.

Meneer Wateetons leert ons wat

Meneer Wateetons leert ons wat

Schrijven, experimenteren én workshops organiseren. In het najaar verschijnt zijn vijfde boek Over drank, en ondertussen organiseert hij nog wat workshops. Alsof het niets is. Check hier de online september-agenda van meneer.

De schelpvissers van Kollam

De schelpvissers van Kollam


Bart van Olphen maakte voor zijn boek Bart’s Fish Tales een prachtige reis over de wereld. Hij leefde, viste en kookte de lekkerste gerechten met de mannen, vrouwen en kinderen van ’s werelds meest duurzame visserijgemeenschappen. Maak kennis met zijn boek en een van de landen die hij bezocht; India.

Voor alle ijs-lovers!

Voor alle ijs-lovers!

Jaren geleden woonde en werkte ik als model in Sydney. In mijn werk werd mij van alles aangeraden en afgeraden, waaronder te veel ijsjes eten. Ik heb genoeg verleidingen weerstaan, maar ijsjes: nee. Destijds stond op een magnumstokje: Share Love Not Ice Cream. Een spreuk naar mijn hart. Ik ben namelijk dol op delen, behalve als het om desserts gaat, en al helemaal wanneer dat een ijsje is. Don’t touch mine!

Iedereen blij

Iedereen blij

Terwijl de magazines van Carrera Culinair werden klaargelegd voor de tweede brainstormsessie van deze week, kwamen de deelnemers binnen met een brede glimlach en een nieuwsgierige blik.  De gigantische boekenkast bij de uitgeverij was het eerste dat opviel: ‘ik zou hier wel een dagje willen blijven’ was dan ook een welkome opmerking.  

Brainstorm en brownies

Brainstorm en brownies

Kort geleden kwam ons magazine ‘Carrera Culinair: voor kookliefhebbers’ uit. Vanochtend waren er een aantal kookliefhebbers op de uitgeverij, om te brainstormen over een eventuele volgende uitgave. Dat was interessant! Ook Joke Boon, auteur van 'Bonen!', schoof aan en bracht naast haar positieve input ook heerlijke brownies mee. Recept? Graag! 

Het sapkuuravontuur van Ruth en Marieke - de laatste dag!

Het sapkuuravontuur van Ruth en Marieke - de laatste dag!

‘Ik heb nu wel echt weer zin in iets vastigs hoor, een lekker plakje bananenbrood met een kopje koffie ofzo.’ Na vandaag mogen Ruth en Marieke weer gaan eten. Dit is de laatste dag van hun driedaagse sapkuur. Het beste is om weer rustig aan te beginnen, drie dagen aftertoxen wordt aangeraden.

Het sapkuuravontuur van Ruth en Marieke - dag 2

Het sapkuuravontuur van Ruth en Marieke - dag 2

Ruth en Marieke zijn allebei de uitdaging aangegaan om 3 dagen de sapkuur van Sapje te volgen. De eerste dag waren ze vooral positief; ze hielden elkaar op de hoogte, hadden het over hun favoriete sapjes en zagen het helemaal zitten. Vandaag is het opvallend stil in de groeps-app. 

Het sapkuuravontuur van Ruth en Marieke

Het sapkuuravontuur van Ruth en Marieke

De eerste dag van de sapkuur. Ruth en Marieke houden elkaar goed op de hoogte via de groeps-app: ‘Ik begin nu aan sapje 4 Mariek, en jij?’ ‘Sapje 5 voor mij, biet is tot dusver mijn favoriet!’

Het perfect gekookte eitje volgens ontbijtexpert Mara Grimm

Het perfect gekookte eitje volgens ontbijtexpert Mara Grimm

Om een eitje perfect te koken moet je rekening houden met de grootte van het ei, de temperatuur van het ei voordat het de pan in gaat en zelfs met de plek waar je je op dat moment bevindt. En zelfs als je dat allemaal meerekent, dan nog verschillen de meningen over de ideale bereidingswijze.

De 10 voordelen van een sapkuur

De 10 voordelen van een sapkuur

Eind augustus verschijnt het boek ‘Sapje’ van Joël Goudsmit en Rosalynn Campbell,  ook wel bekend van hun bedrijf – hoe kan het ook anders – Sapje. Zij werken ook met sapkuren: een korte, vloeibare ontgiftingskuur, bedoeld om geest en lichaam te zuiveren. ‘Wij geloven dat je lichaam een goede verzorging verdient en dat niemand anders er beter voor kan zorgen dan jij zelf.’