7 auteurs van Carrera Culinair in top 100 Food Infuencers List 2016 Favor Flav

7 auteurs van Carrera Culinair in top 100 Food Infuencers List 2016 Favor Flav


De lijst is samengesteld door de redactie en lezers van FavorFlav.com en bestaat uit een bonte mix van o.a. chefs, foodproducenten, foodondernemers, restaurateurs, eetschrijvers, merkenbouwers, food creatives, food start-ups etc. Gevestigde namen en veelbelovende ‘rising stars’ door elkaar. Met als belangrijkste criterium: wat heeft diegene bijgedragen aan lekker en goed eten in Nederland – indachtig de missie van FavorFlav.com.

83

JET VAN NIEUWKERK Schrijver Schrijft stukjes en boeken, houdt van sporten én van eten. Wordt dan misschien wel bestempeld als fitgirl, maar drinkt ook gezellig een fles champagne met ons leeg. Die balans, dat bewonderen we zo in haar. Haar debuut Het Boek van Jet was in 2016 een groot succes. Het tweede boek, Tips van Jet, met op de cover de tagline ‘Niet te streng en al helemaal niet saai’, is in de maak. Kijk, daar kunnen wij ons helemaal in vinden.

 

71

TESS POSTHUMUS ’s Werelds beste vrouwelijke bartender Deze jonge, no-nonsense mixologist sleept voor haar uitzonderlijke skills de ene na de andere award en vlijende titel binnen. Shaket over de hele wereld cocktails, maar doet dat het liefst in thuishonk Door47 in Amsterdam. Zorgt er met haar dit jaar goed ontvangen boek Cocktails met Tess voor dat je precies weet hoe je thuis de allerlekkerste cocktails maakt.

 

61

MENEER WATEETONS Culinair personage Fermenteren, worst maken, alcohol stoken... Doe-het-zelver Meneer Wateetons schuwt het experiment niet. Met onbegrensde nieuwsgierigheid en een voorliefde wat alles wat groeit en bloeit (bij voorkeur pathogenen) zoekt Meneer de grenzen op. Organisator van populaire workshops voor doe-het-zelf koks en avonturiers. Schreef onder meer de handboeken Over Worst, Over Rook, Over Rot en Over Drank.

 

36

MARA GRIMM Culinair journalist Van noodles tot havermout en van pan con tomate tot driesterrenontbijt. Culinair journalist Mara Grimm maakte Ontbijt, een van de meest vrolijk stemmende kookboeken van het jaar. Het boek staat vol ontbijtklassiekers en achtergronden over deze tot voor kort onderschatte dagelijkse maaltijd. Grimm onderstreept hiermee haar fijne neus voor de laatste foodtrends, zoals zij die ook etaleert in haar regelmatige bijdragen voor vooraanstaande magazines en de boeken van Sergio Herman.

 

32

JULIUS JASPERS Chef-kok Lanceerde dit jaar met succes het Aziatische streetfoodconcept HappyHappyJoyJoy, dat inmiddels twee immer drukbezochte vestigingen heeft. Belijdt zijn liefde voor het ware vlees middels het schrijven van barbecueboeken en de organisatie van Butcher’s Heaven: een event voor vleesminnend Nederland dat hij dit jaar voor het eerst organiseerde. Lid van barbecueteam De Zwarte Hand en mede-eigenaar van Julius Bar & Grill.

 

28

BART VAN OLPHEN Oprichter Fish Tales Onvermoeibare ambassadeur van duurzame vis. Maakt met zijn eigen merk Fish Tales een vuist tegen de grootmachten in de visconservenindustrie. Reist de hele wereld over en doet verslag van zijn visavonturen op Instagram, YouTube en in zijn eigen kookboeken. De enige Nederlandse chef met een eigen kanaal op Jamie Oliver’s Food Tube.

 

14

ROBERT KRANENBORG Tv-chef De chef-kok die op zijn conto mag schrijven dat hij koploper is in het opleiden van jonge chefs, die later zelf een sterrenchef werden. Kreeg in 2016 een lintje voor zijn bijdragen aan de Nederlandse gastronomie. Is veelvuldig in beeld als maker van kookprogramma’s. Werkt achter de schermen als adviseur voor restaurants met sterrenambities, maar haalt met The Thrill Grill, Le Big Fish en Le Clair (café-patisserie in Parijse stijl) ook zijn neus niet op voor het betere streetfood. Oprichter van de Robert Kranenborg Academie voor jongeren met leerproblemen.


Meer nieuwsMasterclass, dé nieuwe reeks kookboeken!

Masterclass, dé nieuwe reeks kookboeken!

Masterclass is een nieuwe reeks kookboeken van Carrera Culinair. De eerste drie delen die begin april verschijnen zijn 'Cakes' van Rutger van de Broek, 'Dips' van Ramon Brugman en 'Groente op de BBQ' van Julius Jaspers. 

‘Kook tien recepten uit deze Vegabijbel, dan weet ik zeker dat je stap voor stap net zoveel van de vegetarische keuken gaat houden als ik.’

‘Kook tien recepten uit deze Vegabijbel, dan weet ik zeker dat je stap voor stap net zoveel van de vegetarische keuken gaat houden als ik.’

Isabel Boerdam lanceerde in 2013 haar food & lifestyle blog De Hippe Vegetariër, dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland. Een echte inspiratiebron voor vegetariërs, flexitariërs en foodies. Hier laat Isabel zien dat vegetarisch eten beslist niet saai, smakeloos of ingewikkeld is – maar juist verrassend, smaakvol en helemaal niet moeilijk. In 2018 lanceerde Isabel de Nationale Week Zonder Vlees, een jaarlijks terugkerende campagne om een dagje minder vlees de nieuwe normaal te maken in Nederland. Na de hippe vegetariër is Vegabijbel haar tweede vegetarische kookboek.