Brenda presenteert haar boek 'Snelle klassiekers met een twist'

Brenda presenteert haar boek 'Snelle klassiekers met een twist'


Van een meisje dat bijna niets lustte (en niets wilde proeven) ben ik veranderd in een lekkerbek. Een enthousiaste foodblogger die graag nieuwe dingen probeert en dagelijks recepten deelt op brendakookt.nl. Snelle klassiekers met een twist is mijn eerste kookboek.

Ik heb geen culinaire achtergrond en ben in het nuchtere West-Friesland opgegroeid met de Hollandse pot. Ik was gek op aardappels en bloemkool en vond macaroni en nasi destijds ontzettend exotisch. Toch heb ik koken altijd al leuk gevonden. Als klein meisje vond ik het heerlijk om kookprogramma’s op televisie te kijken en later stonden er steevast kookboeken op mijn verlanglijstje.

Toen ik ging samenwonen kon ik echt beginnen met zelf koken en proeven. Van koken uit pakjes en zakjes ben ik steeds meer zelf gaan proberen, tot het zelf ontwikkelen van recepten. Vanuit dat enthousiasme startte ik in 2012 mijn foodblog Brenda Kookt. Gewoon voor de leuk, als hobby.

Het is inmiddels een beetje uit de hand gelopen. Brenda Kookt is mijn leven. Het is mijn passie, inmiddels mijn baan en het heeft geleid tot dit prachtige, lekkere en toegankelijke kookboek. Een droom die uitkomt!

Ik hoop dat ik je kan inspireren om de keuken in te duiken en aan de slag te gaan. Ik wil je laten zien dat koken leuk is en dat het niet moeilijk of ingewikkeld hoeft te zijn om een lekker gerecht op tafel te zetten. Mijn recepten zijn geschikt voor zowel de ervaren kok die op zoek is naar variatie, als de jongere kok die net begint met koken.

Snelle klassiekers met een twist bevat 90 recepten. Van hutspot tot risotto en van cheesecake tot sushi. De bekende basisrecepten bevatten verrassende twists, waardoor het gerecht net even anders is dan je gewend bent. Gewokte hutspot met pikante gehaktballetjes, risotto uit de oven, cheesecake in een potje en sushi zonder te rollen.

Voor iets lekkers hoef je niet uren in de keuken te staan, voor de meeste recepten uit dit boek is een halfuur voldoende. Ideaal na een dag werken of met een druk gezin. Daarnaast vind je diverse recepten voor als je een feestje of etentje organiseert. Mijn snelle klassiekers met een twist zijn namelijk voor élk moment geschikt.

Geniet van het koken én nog meer van het opeten!


Meer nieuwsMasterclass, dé nieuwe reeks kookboeken!

Masterclass, dé nieuwe reeks kookboeken!

Masterclass is een nieuwe reeks kookboeken van Carrera Culinair. De eerste drie delen die begin april verschijnen zijn 'Cakes' van Rutger van de Broek, 'Dips' van Ramon Brugman en 'Groente op de BBQ' van Julius Jaspers. 

‘Kook tien recepten uit deze Vegabijbel, dan weet ik zeker dat je stap voor stap net zoveel van de vegetarische keuken gaat houden als ik.’

‘Kook tien recepten uit deze Vegabijbel, dan weet ik zeker dat je stap voor stap net zoveel van de vegetarische keuken gaat houden als ik.’

Isabel Boerdam lanceerde in 2013 haar food & lifestyle blog De Hippe Vegetariër, dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland. Een echte inspiratiebron voor vegetariërs, flexitariërs en foodies. Hier laat Isabel zien dat vegetarisch eten beslist niet saai, smakeloos of ingewikkeld is – maar juist verrassend, smaakvol en helemaal niet moeilijk. In 2018 lanceerde Isabel de Nationale Week Zonder Vlees, een jaarlijks terugkerende campagne om een dagje minder vlees de nieuwe normaal te maken in Nederland. Na de hippe vegetariër is Vegabijbel haar tweede vegetarische kookboek.