Brenda presenteert haar boek 'Snelle klassiekers met een twist'

Brenda presenteert haar boek 'Snelle klassiekers met een twist'


Van een meisje dat bijna niets lustte (en niets wilde proeven) ben ik veranderd in een lekkerbek. Een enthousiaste foodblogger die graag nieuwe dingen probeert en dagelijks recepten deelt op brendakookt.nl. Snelle klassiekers met een twist is mijn eerste kookboek.

Ik heb geen culinaire achtergrond en ben in het nuchtere West-Friesland opgegroeid met de Hollandse pot. Ik was gek op aardappels en bloemkool en vond macaroni en nasi destijds ontzettend exotisch. Toch heb ik koken altijd al leuk gevonden. Als klein meisje vond ik het heerlijk om kookprogramma’s op televisie te kijken en later stonden er steevast kookboeken op mijn verlanglijstje.

Toen ik ging samenwonen kon ik echt beginnen met zelf koken en proeven. Van koken uit pakjes en zakjes ben ik steeds meer zelf gaan proberen, tot het zelf ontwikkelen van recepten. Vanuit dat enthousiasme startte ik in 2012 mijn foodblog Brenda Kookt. Gewoon voor de leuk, als hobby.

Het is inmiddels een beetje uit de hand gelopen. Brenda Kookt is mijn leven. Het is mijn passie, inmiddels mijn baan en het heeft geleid tot dit prachtige, lekkere en toegankelijke kookboek. Een droom die uitkomt!

Ik hoop dat ik je kan inspireren om de keuken in te duiken en aan de slag te gaan. Ik wil je laten zien dat koken leuk is en dat het niet moeilijk of ingewikkeld hoeft te zijn om een lekker gerecht op tafel te zetten. Mijn recepten zijn geschikt voor zowel de ervaren kok die op zoek is naar variatie, als de jongere kok die net begint met koken.

Snelle klassiekers met een twist bevat 90 recepten. Van hutspot tot risotto en van cheesecake tot sushi. De bekende basisrecepten bevatten verrassende twists, waardoor het gerecht net even anders is dan je gewend bent. Gewokte hutspot met pikante gehaktballetjes, risotto uit de oven, cheesecake in een potje en sushi zonder te rollen.

Voor iets lekkers hoef je niet uren in de keuken te staan, voor de meeste recepten uit dit boek is een halfuur voldoende. Ideaal na een dag werken of met een druk gezin. Daarnaast vind je diverse recepten voor als je een feestje of etentje organiseert. Mijn snelle klassiekers met een twist zijn namelijk voor élk moment geschikt.

Geniet van het koken én nog meer van het opeten!


Meer nieuws5 BBQ-tips

5 BBQ-tips

1. Vlammen zijn geen vrienden

Barbecueën en vlammen zijn geen vrienden, dus houd daar rekening mee. Maak je vuur niet te groot. Vlammen krijg je vooral door het druipvet van vlees, van olie en van suiker. Als daar wat van in de barbecue valt, dan krijg je vlammen en gaat de boel verbranden. Gebruik dus met deze producten altijd een platesetter (een stalen
of keramieken plaat tussen het vuur en je rooster).

Binnenkort verschijnt het nieuwe boek van Sergio Herman

Binnenkort verschijnt het nieuwe boek van Sergio Herman

Echt lekker koken is een kwestie van gerechten op smaak brengen. Toch laten we kruiden, specerijen en andere smaakmakers nog veel te vaak links liggen. Sterker nog, bij het boodschappen doen gooien we vaak een mooi stuk vlees, een visje of een bloemkool in ons mandje, maar vergeten we het belangrijkste: de smaakmakers.