Carrera Culinair in de prijzen bij de Gourmand World Cookbook Awards 2016

Carrera Culinair in de prijzen bij de Gourmand World Cookbook Awards 2016


Maar liefst drie titels van uitgeverij Carrera Culinair zijn in de prijzen gevallen bij de Gourmand World Cookbook Awards 2016. De boeken zijn elk de nationale winnaar in een bepaalde categorie. Ze dingen nu namens Nederland mee naar de titel ‘the Best in the World’ in hun genre, samen met de winnaars uit andere landen. De uiteindelijke winnaars worden bekendgemaakt op 27 en 28 mei 2017, tijdens de Annual Gourmand Awards Ceremony in Yantai, China.

Ontbijt is als enige van de drie titels winnaar in twee categorieën, ‘Breakfast’ en ‘Best foreign-international cuisine’. ‘Breakfast is important everywhere around the world. This is a friendly, happy book’, aldus het hoofd van de jury Edouard Cointreau. Bart’s Fish Tales is vanwege de mooie fotografie van David Loftus winnaar in de categorie ‘Best photography’ en Altijd ijs van Marleen Visser is de nationale winnaar in de categorie ‘Single subject’. Volgens de jury is Altijd ijs ‘A really good book about ice creams, to be savoured year-long’. 

De Gourmand World Cookbook Awards is de meest prestigieuze internationale competitie voor kookboeken. De wedstrijd is gratis en toegankelijk voor alle talen. Al vanaf 1995 worden er jaarlijks duizenden boeken ingezonden, afkomstig uit meer dan 200 landen. Eerdere uitreikingen vonden plaats in onder andere Parijs, Londen en Beijing.


Meer nieuwsMari's groentenevangelie

Mari's groentenevangelie

Afgelopen weekens stond een mooi verhaal van Neel Westerlaken over Mari Maris in het Volkskrant Magazine.

De koek is op...

De koek is op...

Volgens mij is er geen land ter wereld met een rijkere koekjescultuur dan de onze. In elk gezin vind je een goedgevulde koektrommel, die rond koffie- en theetijd op tafel komt. Bij ons thuis was dat zeker het geval, en de koektrommel was een van de eerste dingen die ik als kind blindelings wist te vinden. We hadden twee koektrommels: eentje met de gewone koekjes voor doordeweeks en één met de luxere koekjes, speciaal voor de weekenden of als er bezoek kwam.