Dagelijks een vers groentesapje is het beste geschenk voor je lichaam

Dagelijks een vers groentesapje is het beste geschenk voor je lichaam


Toen de hype van het juicen een paar jaar geleden kwam overwaaien uit Amerika en Australië, maakten wij nog geen deel uit van de sapgekte. Integendeel, we hadden veel vraagtekens bij het juicen en we vroegen ons af waarom je in vredesnaam groente en fruit zou drinken in plaats van eten. Je krijgt amper vezels binnen en je drinkt calorieën zonder dat je een voldaan gevoel krijgt. We kunnen ons dus wel voorstellen dat jij met dezelfde vragen zit.

We besloten er dieper in te duiken om zo veel mogelijk te leren over sapjes. We hebben ons suf gelezen, ontelbare films gezien en diverse seminars gevolgd. Hoeveel gezondheidsvoordelen een sapje drinken teweegbrengt is shocking! Dagelijks een vers groentesapje drinken is het beste geschenk voor je lichaam. We hebben de voordelen even kort voor jullie opgesomd, maar in het boek zelf leren we je veel meer over juicen. Wij zijn inmiddels verslingerd aan het dagelijks sappen! 

De voordelen van 1 sapje per dag

 • Je krijgt supersnel meer dan je dagelijkse portie groente en fruit binnen.
 • Het bevat vaak meer belangrijke voedingsstoffen dan gekookte groente.
 • Het is veel makkelijker voor je spijsvertering om alle voedingsstoffen op te nemen.
 • Je kunt gemakkelijker variëren met groente, fruit en kruiden die je normaal gesproken niet eet.
 • Je kunt het gebruiken als een gezond tussendoortje of zelfs als een maaltijdvervanger.
 • Het drinkt gemakkelijk weg.
 • Het helpt bij het verliezen van gewicht.
 • Je immuunsysteem krijgt een megaboost door de vele voedingsstoffen.
 • Je hebt meer energie.
 • Je lichaam is gehydrateerd.
 • Het is gemakkelijk en snel te bereiden.
 • Tover stukken groente en fruit die al iets te lang zijn blijven liggen en waar je je geen raad mee weet om tot een heerlijk sapje!

Meer columns


Welke keuken zou je meenemen naar een onbewoond eiland?

Welke keuken zou je meenemen naar een onbewoond eiland?

Dat vroeg mijn kookgrage moeder mij vroeger weleens. ‘De Italiaanse’, antwoordde ik steevast. Als kind leek mij deze keuken met pizza, pasta en goddelijke gelato eentje die nooit zou gaan vervelen. Nu, enkele decennia later, zou ik dit antwoord niet meer zo geven. Ik kook de hele wereld over. Soms heb ik zin in paella, soms in pittige saté’s, soms in stevige Marokkaanse troostsoep. Hoewel ik nog steeds dol ben op Italiaans eten, is er zoveel meer bij gekomen. Het zijn gerechten en smaken die ik voor geen goud zou willen missen.

Een boek over wild?

Een boek over wild?

Ja, echt: over wild. Het is het meest natuurlijke vlees, eigenlijk het ultieme scharrelvlees. Dit is dan ook hét boek voor mensen die hun eten serieus nemen, graag zelf koken en dan bij voorkeur kiezen voor ingrediënten die biologisch, natuurlijk, puur, lokaal en  seizoensgebonden zijn. En uiteraard voor de jager die het zelf geschoten wild het liefst zo lekker mogelijk op tafel wil krijgen.