Het geheim van slanke mensen

Het geheim van slanke mensen


Vóór Het geheim van slanke mensen dacht ik altijd in twee kampen: het slanke kamp met van die dunne types die het zo makkelijk hebben; de geluksvogels. En ‘mijn soort mensen’, de wat dikkere figuren, de levensgenieters die, net als ik, van de wind al aankomen. En die – om een beetje toonbaar te zijn – een eeuwige strijd moeten voeren.

ZO’N IK-EET-ALLES-WAT-IK-WIL-MENS
Nu weet ik dat het ook anders, en stukken leuker, kan. En ik ben niet de enige: Het geheim van slanke mensen is een enorme bestseller. En al tienduizenden mensen zijn door dit boek en met behulp van mijn Skinnyminds coachplannen, vele kilo’s afgevallen, én ze hebben de regie over hun eetgedrag weer terug. Dat geeft veel voldoening! Voor je ligt een herziene en uitgebreidere versie van mijn boek, waar ik erg trots op ben. Een mooi moment om stil te staan bij mijn eigen ‘voor & na’. Ja, ik ben zo’n ‘ik-eet-alles-wat-ik-wil-en-ik-kom-niet-aan’-slank mens geworden en ik geniet nog steeds van het leven.

HAPPY MET 15 KILO ERAF, MAAR…
Zo’n 15 kilo dikker was ik voor Het geheim. Als ik bedenk wat mijn gewichtsverlies me heeft opgeleverd, is dat heel veel. Ik geniet veel meer van shoppen; ik kies de kleding die ik leuk vind (in plaats van dingen die mijn buik goed camoufleren). Ik voel me fitter en energieker, ik kijk met plezier in de spiegel, loop relaxed op het strand en voel me lekker in mijn lichaam. Maar… slanke mensen zitten ook weleens minder lekker in hun vel. Ik ben er ook achter gekomen dat 15 kilo eraf niet gelukkiger maakt.

… NOG GELUKKIGER MET MIJN KEUZES
Wat me wel gelukkiger maakt, is het maken van bewuste (eet)keuzes. Je voelt je krachtig als je jezelf aanpakt en ineffectieve patronen doorbreekt, je voelt je zelfverzekerder met regie op je eetgedrag: je wordt blij van het doen. Daarom zeg ik vaak tegen mensen die hopen dat de knop omgaat of die enorm gefocust zijn op snel resultaat (oftewel de weegschaal en de kilo’s): ‘Zonde! Het proces geeft dat positieve gevoel!’ Stap 1 = doen.

GUN JEZELF OOK DIE REGIE
‘Na’ Het geheim weet ik dat ik me trotser en gelukkiger voel zolang ik op moeilijke momenten de regie blijf pakken. De ontdekking dat ik dat gevoel dus zelf in de hand heb, raak ik nooit meer kwijt. Gun jezelf ook die regie en een slank(er) lichaam. Lees het boek en kom in actie. Het is de moeite waard! Ik wens je veel plezier, voor én na.


Mieke Kosters


Meer columns


De bijbel van de Italiaanse keuken

De bijbel van de Italiaanse keuken

Wanneer je gevraagd wordt een boek te schrijven over de Italiaanse keuken dringt zich de vraag op: bestaat dé Italiaanse keuken eigenlijk wel? En kun je die vatten in één boek? Italië is pas sinds een slordige 150 jaar een eenheid. Tot die tijd waren het allemaal onafhankelijke, soevereine staatjes. Je kunt dan ook eigenlijk beter spreken van de Italiaanse regionale keuken. Wat we altijd weer fascinerend vinden is de enorme diversiteit in smaken en kookstijlen in Italië.

Mals groen

Mals groen

De warme voorjaarszon zou je haast het hoofd op hol brengen. Maar ook als sta je met een lijf vol lentekriebels overdag in een t shirt in de tuin, de nachten zijn nog vriezend koud, en dat kan nog wel een poos zo blijven ook. Dat betekent koelbloedige beheersing opbrengen. Je niet laten verleiden te vroeg te zaaien, maar wachten.