Het sapkuuravontuur van Ruth en Marieke - dag 2

Het sapkuuravontuur van Ruth en Marieke - dag 2


Ruth en Marieke zijn allebei de uitdaging aangegaan om 3 dagen de sapkuur van Sapje te volgen. De eerste dag waren ze vooral positief; ze hielden elkaar op de hoogte, hadden het over hun favoriete sapjes en zagen het helemaal zitten. Vandaag is het opvallend stil in de groeps-app. 

Als Marieke het kantoor binnenkomt slaat ze haar altijd zo vrolijke ‘goedemorgen’ over en start ze de dag met het bekendmaken van haar energiepeil: deze is laag. ‘Ik viel gisteravond om 20.00 uur in slaap op de bank. Het voelt alsof elke stap teveel is, ik baal ook echt dat ik hakken heb aangedaan.’ Naarmate de uurtjes en de sapjes verstrijken, oogt ze iets fitter en wordt ze wat spraakzamer. ‘Ik begin me al iets beter te voelen, maar voel me nog steeds niet topfit. De sapjes vallen gelukkig reuze mee, de meeste zijn echt lekker!’ Toch nog een beetje die positieve vibe…

Ook Ruth heeft het zwaar. ‘Als ik de trap oploop ben ik helemaal buiten adem en mijn benen lijken wel van lood. Mijn hongergevoel is wel wat minder dan gisteren, het lijkt wel of je er heel snel aan went.’ Door de driedaagse sapkuur verlies je meestal ook wat lichaamsgewicht, gemiddeld zo’n 800 gram per dag. Ruth is 1 kilo aangekomen. ‘Maar het kan ook zijn dat ik het verkeerd gezien heb hoor, ik was nogal wazig vanmorgen.’ Al met al houdt ze het prima vol, ze vindt het absoluut geen straf. ‘Alleen straks als ik pannenkoeken ga bakken voor mijn gezin, dan zal ik het wel moeilijk hebben. Normaal stop ik tijdens het koken of bakken regelmatig m’n hand in de pan... Nog 1 dag…’


Meer nieuws5 BBQ-tips

5 BBQ-tips

1. Vlammen zijn geen vrienden

Barbecueën en vlammen zijn geen vrienden, dus houd daar rekening mee. Maak je vuur niet te groot. Vlammen krijg je vooral door het druipvet van vlees, van olie en van suiker. Als daar wat van in de barbecue valt, dan krijg je vlammen en gaat de boel verbranden. Gebruik dus met deze producten altijd een platesetter (een stalen
of keramieken plaat tussen het vuur en je rooster).

Binnenkort verschijnt het nieuwe boek van Sergio Herman

Binnenkort verschijnt het nieuwe boek van Sergio Herman

Echt lekker koken is een kwestie van gerechten op smaak brengen. Toch laten we kruiden, specerijen en andere smaakmakers nog veel te vaak links liggen. Sterker nog, bij het boodschappen doen gooien we vaak een mooi stuk vlees, een visje of een bloemkool in ons mandje, maar vergeten we het belangrijkste: de smaakmakers.