Kookbijbels, onmisbaar in elke keuken

Kookbijbels, onmisbaar in elke keuken


De kookbijbels van Carrera Culinair zijn in de afgelopen jaren een begrip geworden. Door de sterke inhoud, het heldere concept, de auteurs met ieder hun eigen specialisme en de mooie vormgeving, worden ze door de pers en consument met open armen ontvangen.

De komende twee maanden zijn de kookbijbels te koop met korting. I.p.v. € 29,99 nu voor slechts € 19,99

 

Bart van Olphen over de Visbijbel:

De afgelopen jaren heb ik veel visliefhebbers ontmoet: klanten die onze viswinkels bezochten, leerlingen die mijn workshops volgden, toehoorders van mijn lezingen, en vele anderen. En telkens hoorde ik hoe lekker iedereen vis vindt, maar thuis vis zelden klaarmaakt met als excuus dat dit te ingewikkeld, te prijzig en te tijdrovend zou zijn. Niets is minder waar, en daarom dus dit kookboek. Om te laten zien dat werken met vis niet ingewikkeld is, allerminst prijzig hoeft te zijn en dat je met het juiste keukengerei in een handomdraai een mooi visgerecht op tafel tovert.

 

Rutger van den Broek over de Bakbijbel:

Mijn bakboek bevat meer dan 160 zoete bakrecepten. De recepten zijn ingedeeld de hoofdstukken: ‘Koek &
koekjes’, ‘Cakes’, ‘Taarten’, ‘Gebak’, ‘Friandises’, ‘Desserts’ en ‘Wafels, poffertjes & pannenkoeken’. Hierin vind je zowel basisrecepten als variaties daarop. Om de recepten zo kort mogelijk te houden, is een aantal veelgebruikte onderdelen als bladerdeeg en meringue terug te vinden in het hoofdstuk ‘Basisrecepten’. Daarnaast heb ik ver- schillende technieken beschreven in de ‘How-to’s’, met daarbij stap-voor-stap- foto’s van de handelingen. 

 

Mari Maris over de Groentebijbel:

Ieder hoofdstuk begint met een introductie van de groentesoort. Daarin
beschrijf ik onder andere hoe u de groenten het beste kunt schoonmaken en snijden; daarom staat dat niet ook nog een keer in het recept; u bent immers niet gek. Onder veel recepten staan variaties; daarin geef ik ingrediënten die u kunt toevoegen of vervangen, zodat u met hetzelfde recept als uitgangspunt kunt variëren. De recepten worden gevolgd door serveersuggesties. Neem de suggesties gerust met de Franse slag.

 

Julius Jaspers over de BBQbijbel:

Om te beginnen ga ik vrij diep in op de aanwijzingen hoe je bijvoorbeeld rollade opbindt, zalm fileert, zoutkorst maakt, lamsbout ontbeent en pekel injecteert, gewoon omdat dat handig en leuk is. Na de how-to’s start ik met een hoofdstuk over groente op de BBQ – hoe lekker – waarna vis, gevogelte, rund, varken (mijn favoriet) en lam volgen. Vervolgens geef ik je nog flink wat
recepten voor bijgerechten en condimenten (sauzen, rubs en andere smaakmakers) en ik sluit natuurlijk
af met zoet, want dat gaat ook top op de BBQ.


Meer nieuws



5 BBQ-tips

5 BBQ-tips

1. Vlammen zijn geen vrienden

Barbecueën en vlammen zijn geen vrienden, dus houd daar rekening mee. Maak je vuur niet te groot. Vlammen krijg je vooral door het druipvet van vlees, van olie en van suiker. Als daar wat van in de barbecue valt, dan krijg je vlammen en gaat de boel verbranden. Gebruik dus met deze producten altijd een platesetter (een stalen
of keramieken plaat tussen het vuur en je rooster).

Binnenkort verschijnt het nieuwe boek van Sergio Herman

Binnenkort verschijnt het nieuwe boek van Sergio Herman

Echt lekker koken is een kwestie van gerechten op smaak brengen. Toch laten we kruiden, specerijen en andere smaakmakers nog veel te vaak links liggen. Sterker nog, bij het boodschappen doen gooien we vaak een mooi stuk vlees, een visje of een bloemkool in ons mandje, maar vergeten we het belangrijkste: de smaakmakers.