Piet Devriendt verklapt mosselrecepten in eerste kookboek

Piet Devriendt verklapt mosselrecepten in eerste kookboek


Chef Piet Devriendt van het gekende Blankenbergse restaurant 'De Oesterput' heeft zijn eerste kookboek geschreven. In 'Mosselen' presenteert de chef 50 verschillende mosselbereidingen, waaronder het recept van de klassieker 'Mosselen Piet'.

Piet is al de vierde generatie van de familie Devriendt die de Oesterput in Blankenberge uitbaat. Van ver buiten Blankenberge komt men er voor mosselen, kreeften en andere zeevruchten. Piet zelf staat al ruim 30 jaar in z'n zaak, maar hij mag ook koken voor de festivalgangers van Tomorrowland en wordt geregeld uitgenodigd om mosselen te bereiden in Dubai. Toch heeft hij nog nooit een kookboek geschreven. "Het voorstel kwam van de uitgeverij. Het was al meer dan tien jaar geleden dat er nog een boek uitkwam over mosselen", vertelt Piet. "Na gesprekken met de uitgever was ik voor dat idee te vinden. Ik ben fier op het resultaat."

 

Lees verder op hln.be


Meer nieuws



Wie wint Het Gouden Kookboek

Wie wint Het Gouden Kookboek

Op vrijdag 9 november, aan de vooravond van de Kookboekenweek 2018, wordt Het Gouden Kookboek uitgereikt, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kookboek van het voorgaande jaar. Voor vijf kookboekenschrijvers wordt het een spannende tijd: hun kookboeken maken kans Het Gouden Kookboek 2018 te winnen. Kookfan Gijs Staverman maakte op 10 oktober in Gijs 2.0 op NPO Radio 2 de nominaties bekend

De eerste landenbijbel verschijnt in november

De eerste landenbijbel verschijnt in november

Na het succes van de kookbijbels verschijnt er dit jaar de eerste landenbijbel 'De bijbel van de Franse keuken' van Alain Caron. In in een strakke vernieuwde vormgeving slaan de kookbijbels een nieuwe weg in.