'Pizzabijbel' in de maak!

'Pizzabijbel' in de maak!


Yes, de Pizzabijbel begint vorm te krijgen! Voor zo'n 100 pizza's worden momenteel de foto's geschoten. Dat betekent ontbijten, lunchen en dineren met pizza. Wat wil een mens nog meer?! 

In de Pizzabijbel vind je álles over pizza: van Napolitaanse pizza tot pizzolo. Simon Giaccotto leert je hoe je de perfecte pizzabodem maakt – het belangrijkste onderdeel van de pizza –, vertelt over de geschiedenis van de pizza, het bakken van een pizza en het belang van goede basisingrediënten. In de Pizzabijbel vind je niet alleen klassieke pizza’s als pizza Margherita en quattro formaggi, maar ook pizza’s met zoete toppings en verschillende platbroden zoals focaccia. 

Auteur Simon Giaccotto is het brein achter Viva la Pizza, een exclusieve pizzacatering waarbij de pizza’s live worden bereid en gebakken in houtgestookte ovens. Simon heeft de kunst van het pizzabakken geleerd in Sicilië, waar zijn vader oorspronkelijk vandaan komt. Nog steeds keren de Giaccotto’s regelmatig terug naar Sicilië, een ideale plek om inspiratie op te doen! Met die pizza's zit het wel goed dus... 


Meer nieuws



De eerste landenbijbel verschijnt in november

De eerste landenbijbel verschijnt in november

Na het succes van de kookbijbels verschijnt er dit jaar de eerste landenbijbel 'De bijbel van de Franse keuken' van Alain Caron. In in een strakke vernieuwde vormgeving slaan de kookbijbels een nieuwe weg in. 

5 BBQ-tips

5 BBQ-tips

1. Vlammen zijn geen vrienden

Barbecueën en vlammen zijn geen vrienden, dus houd daar rekening mee. Maak je vuur niet te groot. Vlammen krijg je vooral door het druipvet van vlees, van olie en van suiker. Als daar wat van in de barbecue valt, dan krijg je vlammen en gaat de boel verbranden. Gebruik dus met deze producten altijd een platesetter (een stalen
of keramieken plaat tussen het vuur en je rooster).