Sapje is een beetje uit de hand gelopen

Sapje is een beetje uit de hand gelopen


Joël Goudsmit had een uitgaansplatform samen met DJ Tiësto. Hij testte clubs, dronk Red Bull en nam dagelijks verschillende medicijnen om te kunnen leven met zijn allergieën. Totdat hij zijn vriendin Rosalynn Campbell leerde kennen. Joël begon met het drinken van groentesapjes en was na een half jaar van al zijn klachten af. Drie jaar later begonnen Joël en Rosalynn Sapje. Sinds begin deze maand is er het gelijknamige boek.

HOE IS SAPJE ONTSTAAN?
„Voordat we van Sapje een bedrijf maakte waren we al twee jaar bezig met juicen, voor onze eigen gezondheid. Ik had echt super veel last van allerlei allergieën en slikte dagelijks verschillende medicijnen om hier mee te kunnen leven, maar van april tot en met september kon ik eigenlijk alsnog niet naar buiten om te sporten, omdat de allergieën zo heftig waren.

Mijn vriendin Rosalynn was net begonnen met de opleiding Voeding & Diëtiek en toen ging er een wereld voor mij open qua gezondheidskennis. ik realiseerde me toen pas dat ik eigenlijk helemaal geen groente at. Ik dacht, ik ga geen salades eten, daar hou ik niet van. Als eerste stap om onze gezondheid te verbeteren hebben we een slowjuicer uit Amerika gehaald, want het juicen was toen nog niet zo’n hype in Nederland. Ik dacht, ik ga die groentes gewoon juicen, dan hoef ik ze tenminste niet te eten. Na een half jaar kon ik met twee groentesapjes per dag al mijn medicijnen in de prullenbak gooien.”


Meer nieuws



De eerste landenbijbel verschijnt in november

De eerste landenbijbel verschijnt in november

Na het succes van de kookbijbels verschijnt er dit jaar de eerste landenbijbel 'De bijbel van de Franse keuken' van Alain Caron. In in een strakke vernieuwde vormgeving slaan de kookbijbels een nieuwe weg in. 

5 BBQ-tips

5 BBQ-tips

1. Vlammen zijn geen vrienden

Barbecueën en vlammen zijn geen vrienden, dus houd daar rekening mee. Maak je vuur niet te groot. Vlammen krijg je vooral door het druipvet van vlees, van olie en van suiker. Als daar wat van in de barbecue valt, dan krijg je vlammen en gaat de boel verbranden. Gebruik dus met deze producten altijd een platesetter (een stalen
of keramieken plaat tussen het vuur en je rooster).