Sharing dinner met Jet van Nieuwkerk

Sharing dinner met Jet van Nieuwkerk


Een sharing dinner bij jou thuis? Dan wil je natuurlijk ook de tafel gezellig maken. Jet van Nieuwkerk geeft 5 praktische tips.

- Koop twee verschillende bosjes bloemen en maak boeketjes. Gebruik als vaasjes een oude ketchupfles, een jampot, een bierflesje of iets anders wat er geinig uitziet. Zet ook een boeketje op de wc. Pimpt meteen de boel op, dat ziet er ontzettend gastvrij en doordacht uit. Fluitje van een cent.

- Maak aan elk wijnglas een labeltje met daarop de naam van de gasten. Zo kunnen de glazen ook niet door elkaar raken en het oogt feestelijk. Je kunt het ook gebruiken als tafelschikking, maar misschien vind je dat wat stijf.

- Gebruik een loper in plaats van een tafelkleed. Je kunt bij HEMA voor een paar euro vrolijke papieren tafelkleden kopen. Als je het kleed niet uitvouwt, maar als een dunne baan houdt, ziet dat er heel chic uit en naderhand kan-ie meteen de prullenbak in. Scheelt weer wassen en strijken.

- Oei, misschien toch een wasje plegen, want katoenen servetten maakt het meteen een stuk meer ‘diner’.

- Kaarsen zijn altijd een goed idee, maar je kunt ook een sliert kerstlampjes of andere lampenbolletjes op tafel leggen als de tafel in de buurt van een stopcontact staat. Anders zijn er ook exemplaren die op batterij licht geven.


Meer nieuws



5 BBQ-tips

5 BBQ-tips

1. Vlammen zijn geen vrienden

Barbecueën en vlammen zijn geen vrienden, dus houd daar rekening mee. Maak je vuur niet te groot. Vlammen krijg je vooral door het druipvet van vlees, van olie en van suiker. Als daar wat van in de barbecue valt, dan krijg je vlammen en gaat de boel verbranden. Gebruik dus met deze producten altijd een platesetter (een stalen
of keramieken plaat tussen het vuur en je rooster).

Binnenkort verschijnt het nieuwe boek van Sergio Herman

Binnenkort verschijnt het nieuwe boek van Sergio Herman

Echt lekker koken is een kwestie van gerechten op smaak brengen. Toch laten we kruiden, specerijen en andere smaakmakers nog veel te vaak links liggen. Sterker nog, bij het boodschappen doen gooien we vaak een mooi stuk vlees, een visje of een bloemkool in ons mandje, maar vergeten we het belangrijkste: de smaakmakers.