Sharing dinner met Jet van Nieuwkerk

Sharing dinner met Jet van Nieuwkerk


Een sharing dinner bij jou thuis? Dan wil je natuurlijk ook de tafel gezellig maken. Jet van Nieuwkerk geeft 5 praktische tips.

- Koop twee verschillende bosjes bloemen en maak boeketjes. Gebruik als vaasjes een oude ketchupfles, een jampot, een bierflesje of iets anders wat er geinig uitziet. Zet ook een boeketje op de wc. Pimpt meteen de boel op, dat ziet er ontzettend gastvrij en doordacht uit. Fluitje van een cent.

- Maak aan elk wijnglas een labeltje met daarop de naam van de gasten. Zo kunnen de glazen ook niet door elkaar raken en het oogt feestelijk. Je kunt het ook gebruiken als tafelschikking, maar misschien vind je dat wat stijf.

- Gebruik een loper in plaats van een tafelkleed. Je kunt bij HEMA voor een paar euro vrolijke papieren tafelkleden kopen. Als je het kleed niet uitvouwt, maar als een dunne baan houdt, ziet dat er heel chic uit en naderhand kan-ie meteen de prullenbak in. Scheelt weer wassen en strijken.

- Oei, misschien toch een wasje plegen, want katoenen servetten maakt het meteen een stuk meer ‘diner’.

- Kaarsen zijn altijd een goed idee, maar je kunt ook een sliert kerstlampjes of andere lampenbolletjes op tafel leggen als de tafel in de buurt van een stopcontact staat. Anders zijn er ook exemplaren die op batterij licht geven.


Meer nieuws



Masterclass, dé nieuwe reeks kookboeken!

Masterclass, dé nieuwe reeks kookboeken!

Masterclass is een nieuwe reeks kookboeken van Carrera Culinair. De eerste drie delen die begin april verschijnen zijn 'Cakes' van Rutger van de Broek, 'Dips' van Ramon Brugman en 'Groente op de BBQ' van Julius Jaspers. 

‘Kook tien recepten uit deze Vegabijbel, dan weet ik zeker dat je stap voor stap net zoveel van de vegetarische keuken gaat houden als ik.’

‘Kook tien recepten uit deze Vegabijbel, dan weet ik zeker dat je stap voor stap net zoveel van de vegetarische keuken gaat houden als ik.’

Isabel Boerdam lanceerde in 2013 haar food & lifestyle blog De Hippe Vegetariër, dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland. Een echte inspiratiebron voor vegetariërs, flexitariërs en foodies. Hier laat Isabel zien dat vegetarisch eten beslist niet saai, smakeloos of ingewikkeld is – maar juist verrassend, smaakvol en helemaal niet moeilijk. In 2018 lanceerde Isabel de Nationale Week Zonder Vlees, een jaarlijks terugkerende campagne om een dagje minder vlees de nieuwe normaal te maken in Nederland. Na de hippe vegetariër is Vegabijbel haar tweede vegetarische kookboek.