Vleesbijbel genomineerd voor Het Gouden Kookboek

Vleesbijbel genomineerd voor Het Gouden Kookboek


De vijf nominaties voor het Gouden Kookboek zijn bekendgemaakt. Op 9 november wordt de prijs uitgereikt. 

De jury: 'In deze tijd dat vlees terecht onder vuur ligt is het van groot belang dat we weten wat we eten als we vlees op tafel zetten. Het geeft een compleet overzicht van alles wat je wil weten over het eten van vlees. Met veel passie brengt deze slager in hart en nieren duidelijkheid over hoe een beest in elkaar zit, hoe het ontleed wordt en hoe het geconsumeerd kan worden.'

De jury bestaat uit Janny van der Heijde (voorzitter), Jonah Freud (secretaris). Makkie Mulder, Daan van der Valk en Ronald Giphart. Initiatiefnemer voor de prijs is de Kookboekenwerkgroep. Daarin zitten Fontaine Uitgevers, Carrera, Karakter, Unieboek | Het Spectrum, Kosmos, Nieuw Amsterdam, De Kookboekhandel, Bruna en Libris


Meer nieuws



Een kleine geschiedenis van een huisgemaakt restaurant

Een kleine geschiedenis van een huisgemaakt restaurant

Er was eens een Amsterdammertje – een kleine Piep – dat graag buiten speelde met bloemetjes, bijtjes, bomen en planten. Binnen stond ze het liefst in de keuken achter pannen heksenbrouwsels of zat ze boekjes in elkaar te knutselen. Groter groeide ze wel, echt veranderen deed ze niet, ze werd kok en wroette nog altijd graag in de aarde.

Koken was nog nooit zo leuk

Koken was nog nooit zo leuk

‘Daar stonden we dan, mijn zus en ik. Met 32 graden in de bloedhitte van Frankrijk op onze blote voeten mayomenaise te stampen. In van die grote, eikenhouten vaten en op de echte, traditionele manier. Heerlijk, dat vrije gevoel van oranje eierendooiers die als warme vla tussen je tenen door glibberen. Nog steeds krijg ik complimenten over mijn gladde voetjes. Zodra de lente zijn eerste zonnestralen laat zien, trek ik glunderend mijn sandalen aan. Dit is waar mijn liefde voor echt en authentiek eten is begonnen.