Work-out Woensdag met Ellen Hoog!

Work-out Woensdag met Ellen Hoog!


Deze work-out’s kunnen overal, thuis en op reis, dus geen excuses! Leg de lat steeds hoger en daag jezelf uit. Blijf wel luisteren naar je lichaam en forceer niets. Ik wil natuurlijk niet dat je tijdens je reis bij de fysio belandt (als ze die daar al hebben).

Work-out 1: Reverse lunge + Step-up
Functionele kracht
3 x 10 HH per kant
30 sec. rust

1. Begin met een reverse lunge, vanuit die positie stap je op de box.

2. Na de step-up stap je weer van de box af in reverse lunge. Gebruik je armen als je de stappen zet.

3. Zorg ervoor dat je je voet recht houdt en je tenen opgetrokken. Herhaal aan de andere kant.

Work-out 2: Rotational lift
Functionele kracht 
3 x 10 HH per kant
30 sec. rust

1. Breng de bal vanaf je rechterheup naar ooghoogte, zodat je je armen en rechterbeen strekt. Deze beweging moet vanuit je heup komen. Houd je armen krachtig.

2. Wees creatief als je geen bal in huis hebt en gebruik bijvoorbeeld een gevulde boodschappentas, een fles water of een watermeloen. Herhaal aan de andere kant.


Meer columns


Welke keuken zou je meenemen naar een onbewoond eiland?

Welke keuken zou je meenemen naar een onbewoond eiland?

Dat vroeg mijn kookgrage moeder mij vroeger weleens. ‘De Italiaanse’, antwoordde ik steevast. Als kind leek mij deze keuken met pizza, pasta en goddelijke gelato eentje die nooit zou gaan vervelen. Nu, enkele decennia later, zou ik dit antwoord niet meer zo geven. Ik kook de hele wereld over. Soms heb ik zin in paella, soms in pittige saté’s, soms in stevige Marokkaanse troostsoep. Hoewel ik nog steeds dol ben op Italiaans eten, is er zoveel meer bij gekomen. Het zijn gerechten en smaken die ik voor geen goud zou willen missen.

Een boek over wild?

Een boek over wild?

Ja, echt: over wild. Het is het meest natuurlijke vlees, eigenlijk het ultieme scharrelvlees. Dit is dan ook hét boek voor mensen die hun eten serieus nemen, graag zelf koken en dan bij voorkeur kiezen voor ingrediënten die biologisch, natuurlijk, puur, lokaal en  seizoensgebonden zijn. En uiteraard voor de jager die het zelf geschoten wild het liefst zo lekker mogelijk op tafel wil krijgen.