Volgende week verschijnt Cocktails met Tess

Volgende week verschijnt Cocktails met Tess


’s Werelds beste vrouwelijke bartender laat zien hoe je thuis in een handomdraai de allerlekkerste cocktails maakt. Tess Posthumus geeft haar favoriete recepten prijs; van klassiekers als Bloody Mary en Whiskey Sour, alcoholvrije Virgin Mary Mule en Rosemary’s Pear tot haar signatures Thai Mojito en de Killer Cocktail. 

 

Naast meer dan 100 cocktails vertelt Tess anekdotes, geeft ze informatie over dranksoorten, cocktailglazen, tools en technieken en toont ze je stap voor stap de kneepjes van het vak.

We zijn ons steeds bewuster van wat er op ons bord ligt. We willen weten waar het vandaan komt en hoe we een gerecht het best kunnen bereiden. Dit gaat gepaard met steeds bewuster bezig zijn met wat we drinken. Trends zoals de Gin & Tonic en de toename van het aantal cocktailbars in Nederland laten duidelijk zien dat de interesse in drank steeds meer toeneemt. Maar wat is dat nou eigenlijk, een cocktail? En waarom shake je die? Of zou James Bond zijn Martini eigenlijk stirred moeten bestellen? Internationaal wordt er alweer enige tijd gesproken over een ‘renaissance van de cocktail’, maar in Nederland staat de cocktailcultuur nog in de kinderschoenen.

Mede dankzij onze ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’-mentaliteit hebben wij de cocktailgekte in 1900 overgeslagen en drinken we nog altijd gewoon een biertje, glas wijn en heel soms – als we gek doen – een rum cola.


Meer nieuwsMari's groentenevangelie

Mari's groentenevangelie

Afgelopen weekens stond een mooi verhaal van Neel Westerlaken over Mari Maris in het Volkskrant Magazine.

De koek is op...

De koek is op...

Volgens mij is er geen land ter wereld met een rijkere koekjescultuur dan de onze. In elk gezin vind je een goedgevulde koektrommel, die rond koffie- en theetijd op tafel komt. Bij ons thuis was dat zeker het geval, en de koektrommel was een van de eerste dingen die ik als kind blindelings wist te vinden. We hadden twee koektrommels: eentje met de gewone koekjes voor doordeweeks en één met de luxere koekjes, speciaal voor de weekenden of als er bezoek kwam.