Het ROTZOOI festival stelt fermenteren centraal

Het ROTZOOI festival stelt fermenteren centraal


De auteurs van fermentatiebijbels Verrot Lekker (Christian Weij) en Over Rot (Meneer Wateetons) organiseren aanstaande zondag het ROTZOOI fermentatiefestival, een waanzinnig leuk, smakelijk en leerzaam festival op een van de mooiste plekken van Amsterdam.

ROTZOOI is geen foodtruck festival. Natuurlijk kun je op de fermentatiemarkt bij bijna 25 kramen de hele dag lekker eten en drinken, maar ROTZOOI gaat dieper. Met een gefermenteerd drankje in de ene en een kimchiburger in de andere hand woon je demonstraties en lezingen bij en kun je workshops volgen. Verder vind je op ROTZOOI onder andere fermentatiekunst, een starterruiltent en nemen Meneer en Christian Weij het tegen elkaar op in een fermented foodbattle (GO TEAM WATEETONS!).

Wateetons Worst
Superleuk extraatje: Uw aller meneer Wateetons geeft op het festival een sneak preview van zijn droge worstlijn: Wateetons Worst. Boozy worsten, gemaakt van het vlees van goed gehouden Livar varkens en met een lekkere scheut drank erin. Er zijn voorlopig vijf varianten: gin, hop, port, whisky en beerenburg.





Helpen?
Voor het festival zijn we nog op zoek naar vrijwilligers die gedurende de dag willen helpen! Mail info@rotzooi-festival.nl


Dussss
Datum: zondag 25 september 2016
Tijd: 11:00 tot 20:00
Locatie: Mediamatic, Dijkspark 6, Amsterdam. Slechts 15 minuten lopen vanaf het centraal station.

Social
www.rotzooi-festival.nl 
info@rotzooi-festival.nl
facebook: /rotzooifestival
instagram: @rotzooifestival
twitter: @rotzooifestival

 
Toegang tot het festival is gratis.
  


Meer nieuws



Masterclass, dé nieuwe reeks kookboeken!

Masterclass, dé nieuwe reeks kookboeken!

Masterclass is een nieuwe reeks kookboeken van Carrera Culinair. De eerste drie delen die begin april verschijnen zijn 'Cakes' van Rutger van de Broek, 'Dips' van Ramon Brugman en 'Groente op de BBQ' van Julius Jaspers. 

‘Kook tien recepten uit deze Vegabijbel, dan weet ik zeker dat je stap voor stap net zoveel van de vegetarische keuken gaat houden als ik.’

‘Kook tien recepten uit deze Vegabijbel, dan weet ik zeker dat je stap voor stap net zoveel van de vegetarische keuken gaat houden als ik.’

Isabel Boerdam lanceerde in 2013 haar food & lifestyle blog De Hippe Vegetariër, dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland. Een echte inspiratiebron voor vegetariërs, flexitariërs en foodies. Hier laat Isabel zien dat vegetarisch eten beslist niet saai, smakeloos of ingewikkeld is – maar juist verrassend, smaakvol en helemaal niet moeilijk. In 2018 lanceerde Isabel de Nationale Week Zonder Vlees, een jaarlijks terugkerende campagne om een dagje minder vlees de nieuwe normaal te maken in Nederland. Na de hippe vegetariër is Vegabijbel haar tweede vegetarische kookboek.