Carrera Culinair in de prijzen bij de Gourmand World Cookbook Awards 2016

Carrera Culinair in de prijzen bij de Gourmand World Cookbook Awards 2016


Maar liefst drie titels van uitgeverij Carrera Culinair zijn in de prijzen gevallen bij de Gourmand World Cookbook Awards 2016. De boeken zijn elk de nationale winnaar in een bepaalde categorie. Ze dingen nu namens Nederland mee naar de titel ‘the Best in the World’ in hun genre, samen met de winnaars uit andere landen. De uiteindelijke winnaars worden bekendgemaakt op 27 en 28 mei 2017, tijdens de Annual Gourmand Awards Ceremony in Yantai, China.

Ontbijt is als enige van de drie titels winnaar in twee categorieën, ‘Breakfast’ en ‘Best foreign-international cuisine’. ‘Breakfast is important everywhere around the world. This is a friendly, happy book’, aldus het hoofd van de jury Edouard Cointreau. Bart’s Fish Tales is vanwege de mooie fotografie van David Loftus winnaar in de categorie ‘Best photography’ en Altijd ijs van Marleen Visser is de nationale winnaar in de categorie ‘Single subject’. Volgens de jury is Altijd ijs ‘A really good book about ice creams, to be savoured year-long’. 

De Gourmand World Cookbook Awards is de meest prestigieuze internationale competitie voor kookboeken. De wedstrijd is gratis en toegankelijk voor alle talen. Al vanaf 1995 worden er jaarlijks duizenden boeken ingezonden, afkomstig uit meer dan 200 landen. Eerdere uitreikingen vonden plaats in onder andere Parijs, Londen en Beijing.


Meer nieuws



Masterclass, dé nieuwe reeks kookboeken!

Masterclass, dé nieuwe reeks kookboeken!

Masterclass is een nieuwe reeks kookboeken van Carrera Culinair. De eerste drie delen die begin april verschijnen zijn 'Cakes' van Rutger van de Broek, 'Dips' van Ramon Brugman en 'Groente op de BBQ' van Julius Jaspers. 

‘Kook tien recepten uit deze Vegabijbel, dan weet ik zeker dat je stap voor stap net zoveel van de vegetarische keuken gaat houden als ik.’

‘Kook tien recepten uit deze Vegabijbel, dan weet ik zeker dat je stap voor stap net zoveel van de vegetarische keuken gaat houden als ik.’

Isabel Boerdam lanceerde in 2013 haar food & lifestyle blog De Hippe Vegetariër, dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland. Een echte inspiratiebron voor vegetariërs, flexitariërs en foodies. Hier laat Isabel zien dat vegetarisch eten beslist niet saai, smakeloos of ingewikkeld is – maar juist verrassend, smaakvol en helemaal niet moeilijk. In 2018 lanceerde Isabel de Nationale Week Zonder Vlees, een jaarlijks terugkerende campagne om een dagje minder vlees de nieuwe normaal te maken in Nederland. Na de hippe vegetariër is Vegabijbel haar tweede vegetarische kookboek.