Asperges groen en wit met een kwarteleitje

Asperges groen en wit met een kwarteleitje

Als je verse asperges wilt, wrijf ze dan langs elkaar als je in de supermarkt staat. Als ze een piepend geluid maken zijn ze goed.


Ingrediënten


16 witte asperges, geschild

8 krieltjes

30 g roomboter

4 grote groene asperges, in dunne reepjes

8 kwarteleitjes

sap van ½ citroen

olijfolie, om in te bakken

zout

optioneel: currypoeder​


Bereidingswijze


1 Doe de witte asperges in een pan met koud water en een beetje zout. Zodra het water kookt haal je de pan van het vuur en laat je het water met de asperges erin afkoelen.

2 Bak de krieltjes in de boter. Haal ze uit de pan als ze mooi goudbruin zijn gebakken. Let op: laat de boter in de pan.

3 Leg de dunne reepjes van groene asperge in een bakje met ijskoud water. Na 1 uur haal je ze eruit en laat je ze drogen op een stuk keukenpapier.

4 Kook de kwarteleitjes ongeveer 4 minuten in een pan met water en een beetje zout. Pel ze vervolgens onder de koude kraan.

5 Bak 8 witte asperges in de boter van de krieltjes.

6 Doe wat olijfolie en een beetje citroensap bij de boter in de pan en maak nog even warm. Dit kun je later over je gerecht schenken.

7 Maak vervolgens de borden op. Leg op elk bord 4 witte asperges (2 gekookte en 2 gebakken, om en om). Snijd 2 kwarteleitjes doormidden en leg deze er samen met de krieltjes en een paar reepjes groene asperges bij. Schenk wat van de saus uit de pan over het gerecht. Eventueel kun je als extra nog een beetje currypoeder over het gerecht strooien.