Chocoladeborstplaat

Chocoladeborstplaat


Ingrediënten


  • 500 g suiker
  • 200 g slagroom
  • 75 g fondant of poedersuiker
  • 10 g cacaopoeder

Bereidingswijze


1 Maak een siliconenvorm nat en laat omgekeerd uitlekken.

2 Meng in een hoge pan (13x23 centimeter) de suiker, slagroom en 100 gram water. Kook het mengsel tot een temperatuur van exact 115 °C (zie Tip).

3 Doe de fondant of poedersuiker en het cacaopoeder in de grote kom en giet het hete slagroommengsel erop. Spatel goed door tot alles volledig is opgenomen.

4 Leg de siliconenvorm neer, deze moet nog iets nat zijn. Giet kokend water door een trechter zodat deze goed heet is. Giet het mengsel zo snel mogelijk door de hete trechter in de siliconenvorm. Laat hard worden.

5 Keer de vorm om op bakpapier en laat de borstplaat drogen.

Tip Houd een thermometer in kokend water om te controleren of deze exact 100 °C aangeeft. Het is heel erg belangrijk dat de kooktemperatuur precies aangehouden wordt, anders is de kans op greinsuiker in de borstplaat groot.