Far Breton

Far Breton

Bij een far Breton worden gedroogde pruimen gebruikt. In Franse boerenkeukens staat vaak een pot pruimen op eau de vie. Ook deze worden wel gebruikt voor de far Breton.

Benodigdheden


  • ovenschaal
  • zeef
  • garde

Ingrediënten


  • 125 g gedroogde pruimen, zonder pit
  • 100 g bloem
  • snufje zout
  • 500 ml melk
  • 125 g suiker
  • 2 eieren
  • 2 el rum
  • boter, om in te vetten

Bereidingswijze


1 Week de pruimen in een kom met heet water tot ze zacht zijn. Dit duurt ongeveer 15 minuten.

2 Verwarm de oven voor op 175 °C.

3 Vet een ovenschaal in en leg de pruimen op de bodem van de schaal.

4 Zeef de bloem met het zout boven een kom. Maak een kuiltje in het midden en giet hier de melk in. Klop met een garde de melk door de bloem. Voeg de suiker, de eieren en de rum toe en blijf kloppen tot het een glad beslag is. Giet het beslag over de pruimen in de schaal.

5 Bak de far 75-90 minuten in de voorverwarmde oven. De far moet mooi bruin zijn en als je er met een vork in prikt, moet deze er droog uit komen. Eet de far lauw of op kamertemperatuur.