Frambozenmeringues

Frambozenmeringues

Een klein beetje zelfgemaakte frambozencoulis geeft deze meringues een onwijs lekkere smaak en een verleidelijk uiterlijk! De koekjes zijn ook perfect voor een dessert als eton mess of om een taart mee te decoreren.

Benodigdheden


  • handmixer
  • steelpannetje
  • zeef
  • spuitzak
  • plat spuitmondje

Ingrediënten


VOOR HET FRAMBOZENMENGSEL

  • 75 gr (diepvries)frambozen
  • 55 gr suiker

 

VOOR DE MERINGUE

  • 3 eiwitten
  • snuf zout
  • 100 gr fijne suiker
  • 90 gr poedersuiker

Bereidingswijze


1 Verwarm de oven voor op 90 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2 Doe de frambozen met de suiker in een steelpannetje en breng al roerend aan de kook. Laat het mengsel 2-3 minuten zachtjes koken. Wrijf het vervolgens door een fijne zeef en gooi de pitjes weg.

3 Klop de eiwitten en het zout in een vetvrije kom op. Voeg als de eiwitten schuimig beginnen te worden geleidelijk de fijne suiker toe. Blijf doorkloppen tot de eiwitten stijf zijn en de suiker is opgelost. Spatel vervolgens de poedersuiker door de meringue en doe het mengsel in een spuitzak met een glad spuitmondje van ongeveer 15 millimeter. Spuit dopjes van zo’n 4-5 centimeter op de bakplaat. Druppel voorzichtig maximaal ¼ theelepel van het frambozenmengsel op elk dopje en maak met behulp van een satéprikker een mooie swirl.

4 Laat de meringues 2-3 uur drogen in de oven. Zet de oven uit en laat ze in de oven met de deur dicht helemaal afkoelen.