Frittata met andijvie en ricotta

Frittata met andijvie en ricotta

Heb je andijviestamppot gemaakt, houd dan wat andijvie over voor de volgende dag in deze omelet. Of je koopt een grote zak van deze groente speciaal voor dit gerecht en je hebt ook nog genoeg voor in een smoothie.

Benodigdheden


  • koekenpan of hapjespan met deksel
  • kom

Ingrediënten


  • 1 klein uitje, gesnipperd
  • 5 zongedroogde tomaten
  • 1 el groene (of zwarte) olijven
  • 150 g andijvie, fijngesneden
  • 6 eieren
  • 1 handje vers basilicum, fijngehakt
  • 6 tl ricotta
  • olijfolie, om in te bakken
  • zeezout en grove peper

Bereidingswijze


Fruit de ui langzaam in de pan met olijfolie op een laag vuurtje. Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten en olijven in kleine stukjes. Voeg de andijvie, tomaten en olijven toe aan de ui als deze glazig is en bak goed mee.

Kluts de eieren in een kom en voeg zout, peper en wat basilicum toe (houd wat over voor de garnering). Giet het eimengsel bij de groente in de pan en zorg dat alles bedekt is. Verdeel de ricotta met een klein lepeltje over de omelet en zet het vuur heel even hoger om het ei een beetje te laten stollen.

Zet het vuur weer laag, leg het deksel op de pan en laat de frittata in 8 minuten gaar worden. Garneer met extra basilicum.