Gebakken noedels met varkensvlees

Gebakken noedels met varkensvlees

Deze noodles worden ook wel yakisoba genoemd. Een makkelijk en heerlijk recept!


Ingrediënten


  • 4 porties ramen
  • 1/2 spitskool
  • 300 g speklappen
  • sojaolie, om in te bakken
  • 100 g taugé
  • 1 lente-ui, in dunne ringen
  • 4 onsen tamago (eventueel)

Bereidingswijze


  1. Maak je de ramen zelf? Begin daar dan mee. Kook, ook indien je de kant-en-klare variant gebruikt, de ramen tot ze net niet gaar zijn. Spoel na met koud water, laat uitlekker en zet opzij.

  2. Snijd de spitskool in fijne reepjes. Snijd de speklappen in reepjes.

  3. Verhit een flinke scheut sojaolie in een wok op middelhoog vuur en bak het spek rondom aan. Voeg als het vlees bijna gaar is de spitskool en de taugé toe en roerbak alles circa 1 minuut.

  4. Draai het vuur uit, voeg de ramen toe en schep alles goed om. Verdeel de yakisoba over 4 borden en garneer met de lente-ui. Serveer eventueel met de onsen tamago.