Gegrilde cote de boeuf

Gegrilde cote de boeuf

Persoonlijk vind ik dit het stoerste vleesdeel dat er bestaat. Vlees met been doet mij altijd aan de oertijd denken, je krijgt ook spontaan zin om het uit de hand af te kluiven. Hoewel je gezelschap het misschien niet ziet zitten om de côte de boeuf van hand tot hand te laten gaan.


Ingrediënten


1 côte de boeuf van 1 kg

2 el zonnebloemolie

versgemalen zwarte peper en grof zeezout


Bereidingswijze


1 Haal de côte de boeuf 1 uur van tevoren uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 160 °C.

 

2 Bestrijk de côte de boeuf aan beide kanten met de zonnebloemolie en bestrooi met grof zeezout. Verwarm een gietijzeren grillpan tot zeer heet.

 

3 Leg de côte de boeuf in de pan. Gril 1 minuut, draai het vlees een kwartslag en gril nog 1 minuut. Hierdoor krijg je een mooie grillruit. Keer het vlees en gril ook deze kant twee keer 1 minuut.

 

4 Leg de côte de boeuf op het rooster in het midden van de oven. (Zet een braadslee onder het rooster als je geen zin hebt om naderhand de oven schoon te maken.) en steek een kernthermometer tot in de kern van het vlees. Stel deze in op een kerntemperatuur van 53-54 °C.

 

5 Neem het vlees uit de oven als de kerntemperatuur is bereikt en dek losjes af met aluminiumfolie. Laat 10 minuten rusten.

 

6 Breng op smaak met versgemalen peper en grof zeezout voordat je de côte de boeuf aansnijdt.