Gepofte aardappel
6 personen

Een makkie, maar toch even erbij blijven, er is niets lekkerder dan een perfect gepofte aardappel mits de garing goed is.
Benodigdheden
- 1,5 kilo aardappelen, Nicola
- olijfolie
- Maldon zeezout
- 200 g crème fraîche
- 2 bosuien, gesneden
- grof gemalen peper
- knoflookzout (kant-en-klaar te koop)
Bereidingswijze
- Stook de bbq op naar 180 graden.
- Was de aardappelen onder een lopende kraan en pak ze per stuk in met wat druppels olijfolie en zeezout in aluminiumfolie.
- Laat de aardappelen 1½ uur garen in de barbecue, verhoog de tijd als je barbecue geen deksel heeft, en draai de aardappelen dan ook af en toe om. Controleer met een satépen de garing.
- Meng crème fraîche met bosui, grof gemalen peper en knoflookzout en laat minimaal een halfuur intrekken.