Koffertje met houtduif met knoflookteentjes

Koffertje met houtduif met knoflookteentjes


Ingrediënten


4  duiven

24 teentjes knoflook

2  dl melk

1  flesje kriek lambiek

2  dl kalfsfond

2  dl kippefond

24 kersen zonder pit

20 gr boter

1  pond haricots verts

boter

zout en peper


Bereidingswijze


Snijd de pootjes van de karkassen en hak het ruggedeelte eraf zodat er een koffertje ontstaat, de borstfilets op het karkas.

Pel de knoflook maar laat de vliesjes om de teentjes.  Maak de knoflook gaar in de melk met iets zout, spoel de teentjes even schoon met ruim water.

Bestrooi de pootjes van de duiven met zout en peper en bak ze om en om in de boter mooi bruin.  Blus de pan met het bier en voeg de 2 soorten fond toe.  Sluit de pan en laat de pootjes gaar sudderen gedurende 1 uur.

Wanneer de pootjes gaar zijn de fond verder inkoken tot de gewenste dikte en monteren met de boter.  Laat de knoflook teentjes nu + 20 minuten in de saus trekken en voeg dan de kersen toe.

Bestrooi de koffertjes met zout en peper en bak deze op een laag vuur mooi bruin aan beide kanten.  Plaats de koffertjes + 10 minuten in de oven op 180°C.

Halveer de haricots verts en stoof deze beetgaar in wat boter met weinig water, breng op smaak met zout en peper.

serveren

Neem de koffertjes uit de oven en snijd iedere kant vier maal in tot op het karkas, zodat het eruit ziet als een waaier.  Maak een bedje van de haricots verts en leg het koffertje daarop.  Giet de saus erover heen en schik de knoflook en kersen erom heen.