Tian de légumes

Tian de légumes

Een lekker winters bijgerecht uit Zuid-Oost Frankrijk boordevol groente. 

Benodigdheden


  • Ronde ovenschaal

Ingrediënten


  • 3 courgettes
  • 3 tomaten
  • 2 uien
  • 1 aubergine
  • 6 takjes verse tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • zout en peper

Bereidingswijze


  1. Verwarm de oven voor tot 210 °C.
  2. Snijd de groente in plakjes van een ½ centimeter dik. Vet een ovenschaal  in met een beetje olijfolie. Plaats de groenteplakjes netjes in rijen, om en om in een schaal. Dus plakje courgette, dan tomaat, ui en aubergine. Bestrooi met zout en peper. Verdeel er de takjes tijm over.
  3. Pers het knoflook uit boven de olijfolie en meng goed met elkaar. Besprenkel de groenteplakjes met de gekruide olie. Laat 45 minuten bakken in het midden van de oven.

TIP: Je kunt ook nog plakjes geitenkaas, laurierblad en basilicum tussen de groente steken