Watermeloen - limoen- muntgranita

Watermeloen - limoen- muntgranita

Granita, een soort waterijs met grote knapperige kristallen, is perfect om op een hete dag toch van iets natuurlijk zoets te kunnen genieten. Ik ben er dol op: je hebt geen dure apparaten nodig en in plaats van de siropen boordevol suiker die vaak in andere recepten worden gebruikt, neem ik dorstlessende, vitaminerijke watermeloen en combineer die met limoen en munt. Het resultaat: een heerlijk en gezond ijsje. Je kunt het ook maken met zacht rood fruit in plaats van meloen, maar zeef dat dan wel voor gebruik in verband met de pitjes.


Ingrediënten


  • 1 middelgrote watermeloen (zonder pitjes als je die kunt vinden!)
  • geraspte schil en sap van 1 onbespoten limoen
  • een handjevol verse munt

Bereidingswijze


Verwijder de schil van de watermeloen met een scherp mes; snijd het vruchtvlees in grove stukken.

Doe de watermeloen met limoenschil en -sap en de munt in een blender; pureer tot het mengsel compleet glad is en alles goed is gemengd. Doe dit eventueel in twee porties als niet alles in de blender past.

Giet het mengsel in een ruime, ondiepe schaal of diepvriesdoos, dek af en zet 1 uur in de vriezer.

Schraap met een vork de ijskristallen langs de rand en bovenop los zodat er een soort ijsvlokken ontstaan en zet terug in de vriezer.

Herhaal dit proces een paar keer tot het hele mengsel uit kleine ijskristallen bestaat en door en door bevroren is. Serveer eventueel met wat verse munt en een schijfje limoen.