Wortel-kokossoep met garnalen

Wortel-kokossoep met garnalen


Ingrediënten


Ingrediënten

  • 2 l groentebouillon
  • 2 kg wortelen, in grove stukken
  • 2 uien, in grove stukken
  • 2 rode Spaanse pepers, fijngesneden
  • 6 kaffirlimoenblaadjes
  • 1 duimgroot stuk gember, geschild en in stukjes
  • steeltjes van 1/2 bosje koriander
  • 1 blokje santen (kokoscrème)

Voor erbij

  • grote garnalen, gebakken
  • gepekelde gember
  • gepekelde Spaanse pepers
  • zwart sesamzaad
  • verse korianderblaadjes

 


 


Bereidingswijze


1 Breng de wortel en ui samen met de bouillon aan de kook in een grote soeppan. Laat zeker 30 minuten koken op hoog vuur.

2 Haal de pan van het vuur en voeg de Spaanse peper, kaffirlimoenblaadjes, gember, koriandersteeltjes en santen toe. Laat even staan, zodat de santen kan smelten.

3 Pureer de soep in zeker 10 minuten tot een glad geheel en haal hem door een zeef voor een fluweelzacht effect.

4 Serveer met de garnalen, gepekelde gember en Spaanse peper, sesamzaad en verse koriander.