Wortel-kokossoep met garnalen
Voor 8 kommetjes

Ingrediënten
Voor 8 kommetjes
Ingrediënten
- 2 l groentebouillon
- 2 kg wortelen, in grove stukken
- 2 uien, in grove stukken
- 2 rode Spaanse pepers, fijngesneden
- 6 kaffirlimoenblaadjes
- 1 duimgroot stuk gember, geschild en in stukjes
- steeltjes van 1/2 bosje koriander
- 1 blokje santen (kokoscrème)
Voor erbij
- grote garnalen, gebakken
- gepekelde gember
- gepekelde Spaanse pepers
- zwart sesamzaad
- verse korianderblaadjes
Bereidingswijze
1 Breng de wortel en ui samen met de bouillon aan de kook in een grote soeppan. Laat zeker 30 minuten koken op hoog vuur.
2 Haal de pan van het vuur en voeg de Spaanse peper, kaffirlimoenblaadjes, gember, koriandersteeltjes en santen toe. Laat even staan, zodat de santen kan smelten.
3 Pureer de soep in zeker 10 minuten tot een glad geheel en haal hem door een zeef voor een fluweelzacht effect.
4 Serveer met de garnalen, gepekelde gember en Spaanse peper, sesamzaad en verse koriander.