Wraps met rode biet, quinoa en boerenkool

Wraps met rode biet, quinoa en boerenkool

Deze wrap staat helemaal in het teken van rood! Met gekookte rode biet, biethumus en rode quinoa. Een kleurrijk en smaakvol feest in combinatie met de boerenkool, appel en walnoten. Heerlijk als lunch maar ook als avondmaaltijd. 

Benodigdheden


  • koekenpan
  • rasp
  • zeef 

Ingrediënten


  • 75 g rode quinoa, gedroogd
  • 4 meergranenwraps
  • 300 g rode biet, gekookt en geraspt
  • 60 g boerenkool
  • 2 appels, geschild en geraspt
  • 100 g walnoten, grof gehakt

 

Voor de biethummus:

  • 200 g kikkererwten
  • 3 el olijfolie
  • sap van ½ citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl komijnzaad, gemalen
  • 1 el tahin
  • 1 rode biet, gekookt en in blokjes 
  • zout en peper

Bereidingswijze


1 Maak de biethumus. Doe alle ingrediënten voor de hummus in de keukenmachine en maal tot een gladde massa. Proef en breng op smaak met zout en peper.

2 Bereid de rode quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken.

3 Verdeel de wraps over de borden. Bestrijk elke wrap met de biethummus. Schep daarop de quinoa en beleg met de rode biet, boerenkool, appel en walnoten.

4 Vouw de boven- en onderkant van de wrap naar binnen en rol de hele wrap op met de vulling in het midden. Snijd de wraps doormidden en serveer.