Over het boek


Dé 100 ultieme klassiekers voor iedereen

Hoe maak je de perfecte pasta vongole, tarte tatin of paella? Of een steengoede rendang, crème brûlee of aardappelpuree zoals-ie-écht-hoort? De redactie van het onlinefoodmagazine FavorFlav.com ging op onderzoek uit en stelde de lijst samen van '100 beste gerechten die je gegeten moet hebben'. Klassiekers die eigenlijk iedereen zou moeten kunnen maken. Met beroemde gerechten vanuit de hele wereld. Op basis van degelijke research en en uitvoerig getest in de eigen redactiekeuken.

Boordevol praktische tips bij elk recept. Wat zijn de do's & don'ts van de ultieme pasta carbonara? Wat is de beste manier om een ei te pocheren voor je Eggs Benedict? Wat zijn de valkuilen bij het bereiden van zoiets ogenschijnlijk eenvoudigs als gebakken aardappelen of een hamburger? Geschikt voor de geoefende thuiskok die zijn keuken-skills wil perfectioneren als ook voor de meer onervaren keukenprins(es).

Hét boek dat alle andere kookboeken (eigenlijk!) overbodig maakt.

· Recepten van 100 ultieme klassiekers
· Met duidelijke tips & trics
· Voor de ervaren én minder ervaren thuiskok
· Van de redactie van FavorFlav.com



Recepten uit het boek


Scones

Scones

Als je een tijdje geen scones hebt gegeten, kun je soms vergeten hoe geweldig lekker deze typisch Britse broodjes zijn. Laat het nooit zover komen. Verdubbel dit recept en vries een heleboel scones in, zodat je ze altijd binnen handbereik hebt.



Coq au riesling

Coq au riesling

De Franse klassieker coq au vin wordt met rode wijn gemaakt. Wie een frissere stoof wil, gaat voor coq au riesling. Een variant uit de Elzas, waar de riesling rijkelijk vloeit. In authentieke recepten wordt vaak een hele vogel gebruikt, maar dijen zijn makkelijker en net zo lekker. Serveer met goed brood om alle saus mee op te kunnen vegen.



De meningen


'Natuurlijk minstens zo discutabel als de lijst van influencers, maar het resultaat is een verdomd leuk internationaal receptenboek.'

Het Parool

Ultieme klassiekers voor idereen.

Foodies