Over het boek


DE BIJBEL VAN DE ITALIAANSE KEUKEN IS HÉT NASLAGWERK VOOR WIE ALLE GEHEIMEN VAN DE ITALIAANSE KEUKEN WIL LEREN KENNEN

In De bijbel van de Italiaanse keuken laten Maud Moody, Nina Bogaerts en Leonardo Pacenti - van restaurant Toscanini in Amsterdam - de oneindige mogelijkheden van de Italiaanse keuken zien. Aan de hand van duidelijke aanwijzingen, stap-voor-stapfotografie en uitleg van basisingrediënten, culinaire begrippen en technieken, leer je alles over het maken van de lekkerste Italiaanse gerechten. Maak een reis door Italië met recepten uit elke regio: serveer bijvoorbeeld de welbekende pasta alla puttanesca uit Campania, bereid de lekkerste saltimbocca alla Romana, proef de cotechino uit Emilia-Romagna, maak Venetiaanse risi e bisi en reis af naar Liguria voor de klassieke torta pasqualina. Kortom, De bijbel van de Italiaanse keuken is voor zowel de beginnende als de ervaren thuiskok een verrassend en leerzaam naslagwerk.

MEER DAN 200 RECEPTEN UIT DE ITALIAANSE KEUKEN
ZOWEL KLASSIEKE ALS MODERNE RECEPTUUR
ALLE REGIO'S KOMEN AAN BOD
HELDERE HOW-TO'S VAN BASISTECHNIEKEN
DUIDELIJKE UITLEG VAN ONMISBAAR KEUKENGEREI



Recepten uit het boek


Sardijnse pasta met venkelworst en saffraan

Sardijnse pasta met venkelworst en saffraan

Malloreddus is een typische Sardijnse pasta, ook wel gnocchetti sardi genoemd. Het deeg wordt zonder eieren gemaakt. Je kunt ze kant-en-klaar kopen maar het is lekkerder om ze zelf te maken. Voor de saus gebruik je verse venkelworst die je uit het vel haalt.



Heek uit de oven met aardappel, tomaat en kappertjes

Heek uit de oven met aardappel, tomaat en kappertjes

In het Italiaans heet dit gerecht Nasello al forno en het wordt gegeten als secondo, de Italiaanse equivalent van het hoofdgerecht. Nasello al forno komt uit Basilicata, een dunbevolkte streek die vooral bestaat uit bergachtig gebied waar vaak overstromingen
en aardverschuivingen zijn.