Over het boek


'Ik ben een enthousiaste thuiskok die elke dag gewoon lekker en verantwoord wil eten, maar zonder gedoe. Dit is dan ook een doe-maar-gewoon-eet-boek eigenlijk, zonder fratsen. Verwacht dus geen hemelbestormende inzichten teneinde eeuwig jong, fit en strak te blijven. Wel een hart onder de riem door te laten zien dat elke dag lekker en verantwoord eten helemaal niet zo ingewikkeld is. Dat kan en wil je er niet bij hebben, naast je gezin, je werk en een sociaal leven. Dus inclusief pasta, aardappelen en brood. Inderdaad, het trio dat naar het vagevuur is verbannen. Want kom op zeg, nooit meer een kruimige pieper of beetgaar krieltje?! Een lekker pastaatje of goed belegde sandwich?! Een glas wijn of een lekkere toet toe? Gewoon lekker en gezond eten zonder je blind te hoeven staren op trends, hypes en superfoods, die van eten een heilig moeten maken en van ons slaven van dieetgoeroes. Niet te veel van alles, niet meer, niet minder. Bijna belachelijk in z'n eenvoud. Laat je gezonde verstand je goeroe zijn. Meer heb je niet nodig.'
Anita Witzier



Recepten uit het boek


Gevulde aubergine, courgette en tomaat

Gevulde aubergine, courgette en tomaat

Het woord alleen al is lekker. Gevuld… GOEDGEVULD… dat heeft iets rijks, wat soms ook de letterlijke betekenis is, maar ik zie vooral weldadige gerechten voor me waaruit verrukkelijke GEUREN opstijgen waarvan ik ga watertanden. Of een vrouw met een imposant decolleté, goedgevuld, waarin mijn blik blijft hangen. Dat krijg je wanneer je zelf SCHAARS bent toebedeeld.

Voor het oog en voor ons eigen gemak is het leuk om 1 vulling te maken voor diverse omhulsels. Of maximaal 2.