Over het boek


Het vuur de baas verzamelt de meest gestelde vragen op barbecuegebied in één boek. Welke barbecue moet ik aanschaffen? Wat is de juiste brandstof? Hoe steek ik mijn barbecue veilig aan? Hoe maak ik zelf goede rubs en sauzen? Wat heb ik nodig om mee te doen aan een BBQ-wedstrijd? Barbecue-autoriteit Dennis van Koutrik, oprichter van Het BBQ Genootschap, geeft antwoord op al deze vragen en laat je zien dat ook jij het vuur de baas kunt zijn.Recepten uit het boek


Zalm op cederhout

Zalm op cederhout

Met visfilets op de barbecue heb je altijd het probleem dat ze uit elkaar vallen en aan je rooster blijven plakken. Door de zalm op een cederhouten plankje te bereiden heb je die problemen ondervangen en als bonus geeft het hout ook nog eens een heerlijke rooksmaak af aan je vis.

 

Dit recept is mijn versie van een recept van de Amerikaanse tv-chef Bobby Flay. Ik zag dit recept langskomen toen ik in de vs op vakantie was. Hij smeerde de zalm in met mosterd en strooide er daarna bruine suiker op, een combinatie die in eerste instantie heel bizar lijkt. Maar als je het eindresultaat proeft lijkt het op een soort teriyakisaus, heel erg lekker! Ik heb het recept ooit als Bobby Flay’s zalm op mijn blog gezet en zo gaat het hier ook door het leven, maar het oorspronkelijke recept komt van Steven Raichlen, een van de bekendste schrijvers van barbecueboeken.