Volgende week verschijnt Cocktails met Tess

Volgende week verschijnt Cocktails met Tess


’s Werelds beste vrouwelijke bartender laat zien hoe je thuis in een handomdraai de allerlekkerste cocktails maakt. Tess Posthumus geeft haar favoriete recepten prijs; van klassiekers als Bloody Mary en Whiskey Sour, alcoholvrije Virgin Mary Mule en Rosemary’s Pear tot haar signatures Thai Mojito en de Killer Cocktail. 

 

Naast meer dan 100 cocktails vertelt Tess anekdotes, geeft ze informatie over dranksoorten, cocktailglazen, tools en technieken en toont ze je stap voor stap de kneepjes van het vak.

We zijn ons steeds bewuster van wat er op ons bord ligt. We willen weten waar het vandaan komt en hoe we een gerecht het best kunnen bereiden. Dit gaat gepaard met steeds bewuster bezig zijn met wat we drinken. Trends zoals de Gin & Tonic en de toename van het aantal cocktailbars in Nederland laten duidelijk zien dat de interesse in drank steeds meer toeneemt. Maar wat is dat nou eigenlijk, een cocktail? En waarom shake je die? Of zou James Bond zijn Martini eigenlijk stirred moeten bestellen? Internationaal wordt er alweer enige tijd gesproken over een ‘renaissance van de cocktail’, maar in Nederland staat de cocktailcultuur nog in de kinderschoenen.

Mede dankzij onze ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’-mentaliteit hebben wij de cocktailgekte in 1900 overgeslagen en drinken we nog altijd gewoon een biertje, glas wijn en heel soms – als we gek doen – een rum cola.


Meer nieuwsDe eerste landenbijbel verschijnt in november

De eerste landenbijbel verschijnt in november

Na het succes van de kookbijbels verschijnt er dit jaar de eerste landenbijbel 'De bijbel van de Franse keuken' van Alain Caron. In in een strakke vernieuwde vormgeving slaan de kookbijbels een nieuwe weg in. 

5 BBQ-tips

5 BBQ-tips

1. Vlammen zijn geen vrienden

Barbecueën en vlammen zijn geen vrienden, dus houd daar rekening mee. Maak je vuur niet te groot. Vlammen krijg je vooral door het druipvet van vlees, van olie en van suiker. Als daar wat van in de barbecue valt, dan krijg je vlammen en gaat de boel verbranden. Gebruik dus met deze producten altijd een platesetter (een stalen
of keramieken plaat tussen het vuur en je rooster).