Volgende week verschijnt Cocktails met Tess

Volgende week verschijnt Cocktails met Tess


’s Werelds beste vrouwelijke bartender laat zien hoe je thuis in een handomdraai de allerlekkerste cocktails maakt. Tess Posthumus geeft haar favoriete recepten prijs; van klassiekers als Bloody Mary en Whiskey Sour, alcoholvrije Virgin Mary Mule en Rosemary’s Pear tot haar signatures Thai Mojito en de Killer Cocktail. 

 

Naast meer dan 100 cocktails vertelt Tess anekdotes, geeft ze informatie over dranksoorten, cocktailglazen, tools en technieken en toont ze je stap voor stap de kneepjes van het vak.

We zijn ons steeds bewuster van wat er op ons bord ligt. We willen weten waar het vandaan komt en hoe we een gerecht het best kunnen bereiden. Dit gaat gepaard met steeds bewuster bezig zijn met wat we drinken. Trends zoals de Gin & Tonic en de toename van het aantal cocktailbars in Nederland laten duidelijk zien dat de interesse in drank steeds meer toeneemt. Maar wat is dat nou eigenlijk, een cocktail? En waarom shake je die? Of zou James Bond zijn Martini eigenlijk stirred moeten bestellen? Internationaal wordt er alweer enige tijd gesproken over een ‘renaissance van de cocktail’, maar in Nederland staat de cocktailcultuur nog in de kinderschoenen.

Mede dankzij onze ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’-mentaliteit hebben wij de cocktailgekte in 1900 overgeslagen en drinken we nog altijd gewoon een biertje, glas wijn en heel soms – als we gek doen – een rum cola.


Meer nieuwsMasterclass, dé nieuwe reeks kookboeken!

Masterclass, dé nieuwe reeks kookboeken!

Masterclass is een nieuwe reeks kookboeken van Carrera Culinair. De eerste drie delen die begin april verschijnen zijn 'Cakes' van Rutger van de Broek, 'Dips' van Ramon Brugman en 'Groente op de BBQ' van Julius Jaspers. 

‘Kook tien recepten uit deze Vegabijbel, dan weet ik zeker dat je stap voor stap net zoveel van de vegetarische keuken gaat houden als ik.’

‘Kook tien recepten uit deze Vegabijbel, dan weet ik zeker dat je stap voor stap net zoveel van de vegetarische keuken gaat houden als ik.’

Isabel Boerdam lanceerde in 2013 haar food & lifestyle blog De Hippe Vegetariër, dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland. Een echte inspiratiebron voor vegetariërs, flexitariërs en foodies. Hier laat Isabel zien dat vegetarisch eten beslist niet saai, smakeloos of ingewikkeld is – maar juist verrassend, smaakvol en helemaal niet moeilijk. In 2018 lanceerde Isabel de Nationale Week Zonder Vlees, een jaarlijks terugkerende campagne om een dagje minder vlees de nieuwe normaal te maken in Nederland. Na de hippe vegetariër is Vegabijbel haar tweede vegetarische kookboek.