Wie wordt er niet gelukkig van de geur van versgebakken brood?

Wie wordt er niet gelukkig van de geur van versgebakken brood?


Wie wordt er niet gelukkig van de geur van versgebakken brood? Van een warme quiche na een dag hard werken? Of van een perfecte zelfgemaakte kroket? Bakken maakt je blij! Het werkt ontspannend en het is te gek als je ziet hoe anderen van je bakkunsten genieten.

Sinds het winnen van de eerste editie van ‘Heel Holland Bakt’ draait mijn leven nog veel meer om bakken dan daarvoor. Ik vind het geweldig om recepten te bedenken, uit te proberen en vast te leggen en daarmee anderen te motiveren en inspireren om ook aan de slag te gaan. Bakken is namelijk makkelijker dan je denkt. Met behulp van een goed recept en een duidelijke uitleg weet ik zeker dat ook jij de lekkerste creaties bakt!
Na mijn eerste drie bakboeken, met voornamelijk zoete recepten, kreeg ik vaak de vraag of ik ook hartige recepten heb. Nu is het zover! Het hartige bakboek is een feit. Ik heb de recepten zo divers mogelijk gemaakt: van hapjes voor bij de borrel tot een complete maaltijd en van een snelle pizza tot een geweldige paté en croûte voor feestelijke momenten. Verdeeld over 60 recepten met ruim 70 variaties vind je heel veel fijne hartige
bakcreaties. De recepten zijn ingedeeld in 8 hoofdstukken: ‘Basisrecepten’, ‘Klein maar fijn’, ‘Lekker voor tussendoor’, ‘Mandvol broodjes’, ‘Brood op de plank’, ‘Van plaat tot taart’, ‘Groots gebakken’ en ‘Bijna helemaal zelf gebakken’. Bij sommige recepten staan drie variaties, zodat je met hetzelfde basisrecept verschillende kanten op kunt. Met de variatierecepten bied ik je extra veel inspiratie, maar ik daag je uit om zelf ook naar hartenlust te experimenteren met verschillende smaken en vullingen. Gebruik de recepten uit dit boek als basis en combineer ze met jouw favoriete ingrediënten. Ik weet zeker dat je daar veel mensen blij mee gaat maken.

'Het hartige bakboek' ligt vanaf september 2017 in de winkels

 


Meer columns


Welke keuken zou je meenemen naar een onbewoond eiland?

Welke keuken zou je meenemen naar een onbewoond eiland?

Dat vroeg mijn kookgrage moeder mij vroeger weleens. ‘De Italiaanse’, antwoordde ik steevast. Als kind leek mij deze keuken met pizza, pasta en goddelijke gelato eentje die nooit zou gaan vervelen. Nu, enkele decennia later, zou ik dit antwoord niet meer zo geven. Ik kook de hele wereld over. Soms heb ik zin in paella, soms in pittige saté’s, soms in stevige Marokkaanse troostsoep. Hoewel ik nog steeds dol ben op Italiaans eten, is er zoveel meer bij gekomen. Het zijn gerechten en smaken die ik voor geen goud zou willen missen.

Een boek over wild?

Een boek over wild?

Ja, echt: over wild. Het is het meest natuurlijke vlees, eigenlijk het ultieme scharrelvlees. Dit is dan ook hét boek voor mensen die hun eten serieus nemen, graag zelf koken en dan bij voorkeur kiezen voor ingrediënten die biologisch, natuurlijk, puur, lokaal en  seizoensgebonden zijn. En uiteraard voor de jager die het zelf geschoten wild het liefst zo lekker mogelijk op tafel wil krijgen.