Wie wordt er niet gelukkig van de geur van versgebakken brood?

Wie wordt er niet gelukkig van de geur van versgebakken brood?


Wie wordt er niet gelukkig van de geur van versgebakken brood? Van een warme quiche na een dag hard werken? Of van een perfecte zelfgemaakte kroket? Bakken maakt je blij! Het werkt ontspannend en het is te gek als je ziet hoe anderen van je bakkunsten genieten.

Sinds het winnen van de eerste editie van ‘Heel Holland Bakt’ draait mijn leven nog veel meer om bakken dan daarvoor. Ik vind het geweldig om recepten te bedenken, uit te proberen en vast te leggen en daarmee anderen te motiveren en inspireren om ook aan de slag te gaan. Bakken is namelijk makkelijker dan je denkt. Met behulp van een goed recept en een duidelijke uitleg weet ik zeker dat ook jij de lekkerste creaties bakt!
Na mijn eerste drie bakboeken, met voornamelijk zoete recepten, kreeg ik vaak de vraag of ik ook hartige recepten heb. Nu is het zover! Het hartige bakboek is een feit. Ik heb de recepten zo divers mogelijk gemaakt: van hapjes voor bij de borrel tot een complete maaltijd en van een snelle pizza tot een geweldige paté en croûte voor feestelijke momenten. Verdeeld over 60 recepten met ruim 70 variaties vind je heel veel fijne hartige
bakcreaties. De recepten zijn ingedeeld in 8 hoofdstukken: ‘Basisrecepten’, ‘Klein maar fijn’, ‘Lekker voor tussendoor’, ‘Mandvol broodjes’, ‘Brood op de plank’, ‘Van plaat tot taart’, ‘Groots gebakken’ en ‘Bijna helemaal zelf gebakken’. Bij sommige recepten staan drie variaties, zodat je met hetzelfde basisrecept verschillende kanten op kunt. Met de variatierecepten bied ik je extra veel inspiratie, maar ik daag je uit om zelf ook naar hartenlust te experimenteren met verschillende smaken en vullingen. Gebruik de recepten uit dit boek als basis en combineer ze met jouw favoriete ingrediënten. Ik weet zeker dat je daar veel mensen blij mee gaat maken.

'Het hartige bakboek' ligt vanaf september 2017 in de winkels

 


Meer columns


Mosselvissers vissen twee, soms drie keer op hun waar

Mosselvissers vissen twee, soms drie keer op hun waar

Mosselvissers vissen twee, soms drie keer op hun waar: op mosselzaad, op halfwasmosseltjes en op volgroeide mosselen die in door de vissers afgebakende vakken
op de bodem van de Oosterschelde liggen. Deze percelen pachten de mosselvissers van de overheid. Voorheen visten de mosselvissers het zaad, kleine schelpjes, uit de Waddenzee.

Lang leve de Franse keuken in Nederland.

Lang leve de Franse keuken in Nederland.

In mijn familie werd altijd heel veel gekookt. Alle familiefeesten bestonden uit grote diners, zodra er iets te vieren viel gingen we de keuken in. Mijn moeder nam me vroeger in Parijs altijd mee boodschappen doen. Ik was een beetje een zwak jongetje toen ik klein was en mijn moeder was altijd in de buurt.

Ik heb leren koken met een plank en een mes, oké, een pan was ook wel handig maar eigenlijk is dat alles wat je in de keuken nodig hebt. Nu lijkt het soms alsof keukens een soort laboratoria zijn waar wetenschappers hun werk doen. Terwijl het voor mij echt een ambacht is waarbij met de handen wordt gewerkt. Al het gereedschap wat nu in veel keukens aanwezig is hebben we echt niet nodig om lekker te kunnen koken. Een keuken vol met technologie vind ik niet fijn werken. Je ziet de laatste tijd ook schoorvoetend dat oude technieken weer meer en meer de overhand krijgen.