Bitter Sweet Sandwiches

Bitter Sweet Sandwiches

De favoriete koekjes van onze vader en naar recept van mijn zusje. Ongelofelijk lekkere en chewy bitterkoekjes. Niet van ‘fabrieksbeauty’s’ te onderscheiden – ik vroeg me bijna af of ze wel écht zelf gebakken waren.

Benodigdheden


oven

mengkom

mixer

spuitzak zonder of met gladde spuitmond

bakpapier

bakplaat

ijsmachine of staafmixer

luchtdichte vriezerdoos


Ingrediënten


roomijscustard

1 tl vanille-extract


voor de bitterkoekjes, ± 60 stuks

300 g amandelmeel

300 g poedersuiker

4 eiwitten

2 el amaretto


Bereidingswijze


1 Bereid de roomijscustard volgens de instructies op pagina xx. Voeg het vanille-extract toe aan de afgekoelde custard en meng goed.


Voor de bitterkoekjes

2 Verwarm de oven voor op 190 °C.

3 Meng met de mixer alle ingrediënten tot een glad beslag.

4 Vul de spuitzak met het mengsel en spuit kleine rondjes (dopformaat) op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak het rondje in het midden een beetje nat met een vochtige vinger.

5 Bak de koekjes gedurende 10 minuten in de oven.


Voor het ijs

6 Met ijsmachine: bereid het ijs volgens de instructies van de ijsmachine en meng daar aan het einde 10-20 (naar smaak) gescheurde bitterkoekjes doorheen. Schep het ijs vanuit de ijsmachine in een luchtdichte vriezerdoos en laat het nog minstens 2 uur in de vriezer staan.

7 Zonder ijsmachine: giet de roomijscustard in een luchtdichte vriezerdoos en vries het in. Breek na een ½ uur de ijskristallen, idealiter met een staafmixer en een vork voor de zijkanten. Herhaal dit gedurende 3-4 keer tot het ijs romig is geworden en meng daar aan het einde 10-20 (naar smaak) gescheurde bitterkoekjes doorheen. Laat het ijs gedurende 7-8 uur in de vriezer staan.

8 Schep kleine bolletjes (met een dessertlepel) van het ijs en maak zo’n 20-25 mini-ice cream-sandwiches