Boerenkoolhutspot met kerrierookworst

Boerenkoolhutspot met kerrierookworst


Ingrediënten


  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 250 g winterwortels
  • 250 g uien
  • 250 g fijngesneden boerenkool
  • 2 rookworsten
  • 2 knoflooktenen
  • 1 tl kerriepoeder
  • olijfolie
  • 100 ml volle melk
  • gezouten roomboter
  • zout en peper

Bereidingswijze


1 Schil en was de aardappelen, verwijder de pitten en snijd de aardappelen in vieren. Maak de winterwortels schoon en snijd de wortels in dunne plakken. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Kook de aardappelen, winterwortels en uien in 15 tot 20 minuten beetgaar in water.

2 Kook de boerenkool in 15 minuten gaar in de steelpan.

3 Snijd de rookworst in dunne plakjes. Pel de knoflooktenen en hak fijn. Bak de rookworstplakjes in een beetje olie met het knoflook en het kerriepoeder mooi goudbruin.

4 Giet de boerenkool af. Giet de aardappelen, uien en wortels af en stamp ze tot een puree met de volle melk en een klontje gezouten roomboter. Roer de boerenkool erdoor en breng de stamppot op smaak met zout en peper. Serveer de hutspot-boerenkool met de gebakken kerrierookworst.