Marokkaanse pompoenstoof met couscous

Marokkaanse pompoenstoof met couscous

Deze pompoenstoof is echt een allemansvriend. Een heerlijke maaltijd voor het hele gezin! De zoete smaak van de pompoen, gecombineerd met zwarte bonen, abrikozen en couscous maakt er een zacht en smaakvol geheel van. Zo krijg je je kids aan de groente! 

Benodigdheden


  • dunschiller
  • stoofpan
  • rasp

Ingrediënten


  • 150 g ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 500 g flespompoen, schoongemaakt en in blokjes
  • 2 paprika’s, in blokjes
  • 1 el kaneel
  • 1 el kurkuma
  • 1 el komijnzaad, gemalen
  • 1 el korianderzaad, gemalen
  • 800 g tomatenblokjes, uit blik
  • 300 g zwarte bonen, gekookt
  • 6 abrikozen, gedroogd en fijngesneden
  • 1 sinaasappel, sap en rasp
  • 200 g couscous
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 10 g peterselie, fijngehakt
  • zonnebloemolie

Bereidingswijze


  1. Verhit olie in de stoofpan en fruit de ui en het knoflook 3 minuten tot de ui glazig begint te worden. Voeg de pompoenblokjes en paprika toe. Bak 5 minuten mee. Voeg de kaneel, kurkuma, komijn en koriander toe. Roer goed. Voeg na 2 minuten de tomatenblokjes, zwarte bonen, abrikozen en sap en rasp van de sinaasappel toe. Laat 15-20 minuten op middelhoog vuur sudderen totdat de pompoen gaar is, maar niet uit elkaar valt.
  2. Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de couscous door met een vork zodat deze luchtig wordt en niet te erg aan elkaar plakt.
  3. Verdeel de pompoenstoof samen met de couscous over de borden, garneer met 1 eetlepel Griekse yoghurt en peterselie.