Patatas bravas

Patatas bravas

Een glas verdejo en uitzicht over de baai van Rosas, zo moet de avond beginnen! En dan calamares à la romana, albondigas en patatas bravas, en dat dan allemaal bij mijn favoriete tapastent La Sirena. Ik kan niet wachten!


Ingrediënten


500 gram agria aardappels, geschild

olijfolie

1 rode paprika

4 tenen knoflook

1 ui, gesnipperd

400 gram gepelde tomaten (blik)

10 gram paprikapoeder

1 theelepel harissa

5 gram suiker

zout en peper


Bereidingswijze


  1. Snijd de aardappels in wedges, besprenkel ze met olijfolie, bestrooi ze met zout en laat ze ongeveer 45 minuten garen in een voorverwarmde oven op 200 °C. Draai ze halverwege de tijd om.
  2. Snijd de paprika in vieren, smeer de kwarten in met olijfolie en verpak ze, samen met 1 teen geplette knoflook, in aluminiumfolie. Laat ze ongeveer 30 minuten meegaren naast de aardappels. Laat de gestoofde paprika even iets afkoelen in de folie en verwijder de velletjes en de zaadlijsten.
  3. Snijd de resterende knoflook in plakjes en fruit ze samen met de ui glazig in olijfolie (zorg dat ze niet bruin worden). Voeg eerst tomaat toe, en dan paprikapoeder, harissa, suiker en zout en laat het geheel 20 minuten garen. Voeg dan de gestoofde paprika toe. Laat nog 5 minuten samen garen en draai alles fijn in de blender.
  4. Passeer de paprikasaus door een zeef en breng op smaak met zout en peper.
  5. Er zijn zeer veel manieren om patatas bravas te serveren, meestal wordt de paprikasaus gecombineerd met een mayonaise of een aïoli.