Peer-amaretto-ijs

Peer-amaretto-ijs

Benodigdheden


steelpannetje

koekenpan

ijsmachine of staafmixer

luchtdichte vriezerdoos


Ingrediënten


roomijscustard, zie recept op onze site

2 kleine peren (± 225 g), geschild en in partjes

2 el roomboter

200 ml amaretto

1 el honing

2 el bruine basterdsuiker

60 g pecannoten

1 tl gemalen kaneel


Bereidingswijze


1 // Bereid de roomijscustard volgens de instructies (die kun je op onze website vinden)

2 // Doe de peer en 1 eetlepel roomboter in een steelpannetje en bak de peer enkele minuten. Voeg de amaretto en honing toe. Bak tot de peer zacht geworden is. Haal uit de pan en laat afkoelen. Bewaar het vocht voor de volgende stap.

3 // Breng het vocht aan de kook en laat het zo’n 5-10 minuten zachtjes koken op laag vuur totdat het iets indikt. Zorg ervoor dat je de saus niet te lang door laat koken, omdat de saus nog een stuk dikker wordt na het afkoelen. Voeg desgewenst wat extra water toe. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.

4 // Smelt de resterende eetlepel roomboter in de koekenpan, voeg de bruine basterdsuiker toe en vervolgens de pecannoten en kaneel. Bak tot de pecannoten licht geroosterd zijn.

5 // Met ijsmachine: bereid het ijs volgens de instructies van de ijsmachine en meng daar aan het einde de peer doorheen. Schep het ijs vanuit de ijsmachine in een luchtdichte vriezerdoos en laat het nog minstens 2 uur in de vriezer staan.

6 // Zonder ijsmachine: giet de roomijscustard in een luchtdichte vriezerdoos en vries het in. Breek na een ½ uur de ijskristallen, idealiter met een staafmixer en een vork voor de zijkanten. Herhaal dit gedurende 3-4 keer tot het ijs romig is geworden en meng daar aan het einde de peer doorheen. Laat het ijs gedurende 7-8 uur in de vriezer staan.

7 // Serveer het ijs met de amarettosaus en pacannoten.