Scones

Scones

Als je een tijdje geen scones hebt gegeten, kun je soms vergeten hoe geweldig lekker deze typisch Britse broodjes zijn. Laat het nooit zover komen. Verdubbel dit recept en vries een heleboel scones in, zodat je ze altijd binnen handbereik hebt.

Benodigdheden


  • uitsteekring

Ingrediënten


  • 100 g roomboter, in blokjes
  • 350 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 ml halfvolle melk
  • ¼ tl zout
  • 1 ei, losgeklopt
  • clotted cream en jam om te serveren

Bereidingswijze


1 Verwarm de oven voor tot 190 °C. Meng de boter snel met je (koude) vingers door het bakmeel. Roer de melk erdoor tot je een dik, zacht deeg krijgt. Meng het zout door het deeg. Bewerk het niet te veel, dan rijst het minder goed.

2 Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dikte van circa 1,5 centimeter en snijd er met de uitsteekring cirkels van 6 centimeter uit. Leg deze op een ingevette bakplaat, bestrijk ze met het ei en bak ze 15 tot 20 minuten tot ze goudbruin en mooi hoog zijn.

3 Snijd de scones open en vul ze royaal met clotted cream en jam.