Thaise noedelsoep met verse groente

Thaise noedelsoep met verse groente

Een fijne balansmaaltijd: noedelsoep met verse groente. Daar knap ik altijd enorm van op. Ook is dit de soep die ik 's avonds laat na een lange dag werken nog even snel maak. Hoe laat het ook is, ik wil toch graag nog echt even iets eten voor het slapengaan. Zonde toch, een maaltijd overslaan! 

Benodigdheden


  • pan
  • vergiet

 

Voor de groentebouillon

  • dunschiller
  • zeef

Ingrediënten


  • 1 ui, fijngesneden
  • 50 g wortels, in plakjes
  • 1 chilipeper, in plakjes
  • 2 cm gember, geschild en geraspt
  • 400 ml kokosmelk
  • 500 ml groentebouillon, zelfgemaakt of uit de winkel
  • 400 g broccoli, in roosjes
  • 250 g champignons, in vieren
  • 2 limoenen
  • 225 g rijstnoedels
  • 10 g koriander, grof gehakt
  • zonnebloemolie
  • zout en peper

 

Voor de groentebouillon: 

  • 75 g uien, in blokjes
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 150 g wortel, geschild en in blokjes
  • 150 g bleekselderij, in reepjes
  • 100 g prei, in dunne ringen
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 tl gemalen zwarte peper
  • 2,5 l water
  • zonnebloemolie

Bereidingswijze


1 Verhit wat olie in de kookpan en fruit de ui glazig. Voeg de wortel, chilipeper en gember toe en roerbak 2 minuten mee. Voeg de kokosmelk en groentebouillon toe en breng langzaam aan de kook. Voeg de broccoli en champignons toe wanneer het mengsel kookt. Kook 5 minuten door en zet het vuur daarna uit.

2 Breng op smaak met het sap van 1 limoen, zout en peper. Snijd de andere limoen in 4 partjes.

3 Plaats de noedels 2 minuten in een ruime pan met kokend water. Giet de noedels af en spoel af met koud water.

4 Verdeel de noedels over diepe borden of soepkommen. Schep de bouillon met de groente erover en garneer met koriander en een partje limoen.

 

Voor de zelfgemaakte groentebouillon:

1 Verhit wat olie in de grote kookpan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en fruit in 3 minuten glazig. Voeg het knoflook, de wortel, bleekselderij en prei toe. Meng goed en laat onder af en toe roeren 20 minuten op laag vuur staan.

2 Voeg de laurier, zwarte peper en het water toe. Zet het vuur hoger en breng langzaam aan de kook. Zodra het water kookt, verlaag je het vuur naar middelhoog. Laat nog 35 minuten sudderen.

3 Zeef de bouillon boven een vuurvaste kom.