Zoete-aardappelstamppot met portobello

Zoete-aardappelstamppot met portobello


Ingrediënten


  • 700 g zoete aardappelen
  • 50 g gepelde pistachenoten
  • 100 g geraspte pecorino
  • 4 portobello's
  • 250 g rucola
  • 15 g basilicum
  • 100 ml volle melk
  • gezouten roomboter
  • zout en peper

Bereidingswijze


1 Verwarm de oven voor tot 170 °C.

2 Schil en was de zoete aardappelen en snijd ze in grote stukken. Kook de zoete aardappelen in 8 tot 12 minuten beetgaar in water.

3 Hak de pistachenoten fijn en meng met de geraspte pecorino.

4 Haal de binnenkant van de portobello’s leeg met een lepel. Smeer de binnenkant in met wat olijfolie en zout en peper. Gril de portobello’s aan beide zijden 2 minuten in een hete grillpan.

5 Giet de zoete aardappelen af en stamp ze tot een puree. Roer de volle melk, een klontje gezouten roomboter en de rucola erdoor. Breng de stamppot op smaak met zout en peper.

6 Leg de portobello’s op de bakplaat met bakpapier. Vul ze met de stamppot en bestrooi met het pecorinomengsel.

7 Zet de gevulde portobello’s ongeveer 10 minuten in de oven. Ze zijn klaar als de pecorino gesmolten is. Haal de portobello’s uit de oven, pluk de basilicumblaadjes van de steeltjes en strooi over de portobello’s.